MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Haakon Forwald gjorde igår ett uttalande i Kristiansandtidningen Fædrelandsvennen. Detta i samband med att ungdomspolitiker vidtog åtgärder mot Motståndsrörelsen.

FVN-HF-460-460x248

Det var i samband med att 15 ungdomspolitiker från Vennesla agerade mot Nordiska motståndsrörelsen som Haakon Forwald, ledaren för Motståndsrörelsen i Norge, gjorde ett uttalande i Kristiansandstidningen Fædrelandsvennen.

De 15 ungdomspolitikerna hade denna veckan nämligen aktivt gått ut för att sabotera Motståndsrörelsens propaganda som var uppsatt i Vennesla. Bakom initiativet till den aktionen ligger ledaren för Vennesla AUF, Nora Ånonsen Chayed. De övriga ungdomspolitikerna var från Rødt och Sosialistisk venstreparti (två vänsterorienterade och marxistiska norska partier).

Chayed berättar för Fædrelandsvennen att Motståndsrörelsens propaganda blev ersatt med klistermärken med texten ”Muligheter, Likestilling, Rettferdighet”, vilket på svenska betyder möjligheter, jämlikhet, rättvisa.

Till Fædrelandsvennen skryter borgmästaren i Vennesla, Torild Bransdal (KrF), om de politiska ungdomarnas tilltag. Borgmästaren, som tydligen inte är för menings- och yttrandefrihet, anser också att människor vars tankar hon finner ”extrema” bör bekämpas.

— Dessa krafter är extrema. Det är väldigt bra att de unga politikerna samlar sig för att bekämpa dessa extrema tankarna med öppenhet.

front7-460x250

Aktivism på Sørlandet.

Då tidningen sökte Motståndsrörelsens Haakon Forwald för att höra hur organisationen ställde sig till kärleksbudskapet ”möjligheter, jämlikhet, rättvisa”, sa han följande:

— Vi är på inget sätt emot varken ”möjligheter, jämställdhet, eller rättvisa”. Praktiskt taget alla etablerade politiska partier idag för fram en politik som effektivt vill sörja för det norska folkets utrotning. Detta bland annat genom en vanvettig invandringspolitik. Att då deras ungdomsorganisationer då propagerar för ”möjligheter, jämställdhet eller rättvisa” blir enbart komiskt. Det kan då i vart fall inte vara det norska folket de har i tankarna.

Delen av citatet som är grönmarkerat valde tidningen att inte publicera.

Tidigare publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Rev ned nynazistisk hatbudskap


  • Publicerad:
    2015-11-14 21:50