PALESTINA Israels utrikesminister påstod nyligen att Ungern som första EU-land planerar att flytta ambassaden till Jerusalem. Den ungerska ambassadören till landet nekar till påståendet och säger att inga sådana beslut har tagits.

Den sionistiska ockupationsmakten Israel ser Jerusalem som sin huvudstad trots att ”landet” möter ett nästintill kompakt internationellt motstånd för detta. Även globalistorganisationen FN ser staden som ockuperad mark. Endast USA under president Donald Trump flyttade sin ambassad till staden 2018 varpå ett fåtal av deras lydstater följde deras exempel.

Israels utrikesminister Eli Cohen påstod dock nyligen att Ungern som första europeiska land planerar att flytta sin ambassad från Tel Aviv till Jerusalem.

— Ungern stöder oss på den internationella arenan. Mer goda nyheter är att Ungern om några veckor blir det första EU-landet som meddelar att man ämnar flytta sin ambassad till Jerusalem, sade Cohen enligt Presstv

Ungerskt förnekande

Trots utrikesministerns deklaration så svarade Levente Benko, Ungerns ambassadör till Israel, nekande till påståenden om flytten. Vid sitt besök i en synagoga i Budapest påpekade han att landet bara har en handelskammare i staden och att ”inga beslut har hittills fattats om några vidare åtgärder

Cohens kommentarer kommer kommer även efter att den ungerska presidenten Katalin Novak senast i mars uttryckt till Israelisk media att ”I Ungern har hittills inget beslut tagits om att flytta vår ambassad i Israel”.

Israel tog över Jerusalem 1967. Spänningen har varit hög i staden under den senaste tiden efter att sionisterna har överfallit och stört palestinier när de vistats i al-Aqsamoskén på Tempelberget.