Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ungerns regering: ”Vi vill inte ha en enda ekonomisk invandrare till”

Av Redaktionen, 2015-02-07
redaktionen@nordfront.se

UNGERN. Den ungerske premiärministern kritiserar nu massinvandringsindustrin och lovar att landet kommer att införa strängare lagar för asylsökare och inta nolltolerans mot ekonomiska invandrare.

massimmigration

Ungerns premiärminister Viktor Orbàn varslade nyligen om att landet kommer införa strängare lagar för att komma till bukt med massinvandringen. Enligt Orbàn ska Ungern ha nolltolerans mot ekonomiska invandrare.

Det var Antal Rogan, en framträdande medlem av regeringspartiet Fidesz, där Orbàn är partiledare, som nyligen citerade premiärministern som uttalade de nya direktiven under ett för Fidesz.

– Ekonomisk migration måste hållas på noll. Ungern måste låsa sina dörrar. Det finns inte behov för en enda ekonomisk invandrare, sade Rogan.

– Vi kan inte vänta på EU. EU kommer säkert ändra sin invandringspolitik, men då kan det vara för sent för Ungern, fortsatte han.

Enligt Rogan är Ungern redan ett eftertraktat mål för asylsökare, inte enbart som transitland. 2013 ankom 43 000 asylsökare till Ungern. Av dessa reste 80 procent vidare till andra europeiska länder medan 400-500 uppehållstillstånd beviljades i Ungern.

Den ungerske premiärminister har tidigare kommit med så kallade kontroversiella uttalanden. Efter terrordådet mot Charlie Hebdo i Paris uttalade han att Europa borde stänga sina dörrar, och torsdag denna vecka kommenterade han till en tysk tidning att Ungern inte är intresserad av att bli ett mångkulturellt samhälle.

Ursprungligen publicerad på Nordfront.net.

Källa:
Ungarns statsminister Viktor Orbàn langer ut mot asylsøkere


  • Publicerad:
    2015-02-07 15:10