UNGERN. Kamerakvinnan som fällde en invällare vid den ungersk- serbiska gränsen har dömts till tre års skyddstillsyn.

kamerakvinna

Petra Laszols ben var i vägen för en terrorist på flykt undan rättvisan.

Den 8 september 2015 var den ungerska kamerakvinnan Petra Laszlo och filmade invällare som sprang ifrån polisen vid en flyktingförläggning nära den serbiska gränsen. Enligt henne själv fick hon panik när den stora horden av ekonomiska ”flyktingar” kom emot henne och hon fällde då en man som bar ett barn. Mannen som senare ska visa sig vara medlem av Al-Qaida-kopplade Jabhat al-Nusra var på flykt undan anklagelse om brott mot civila. Trots detta avskedades hon och utmålades sedan som ”hjärtlös, rasist och barnmisshandlare”.

Enligt kvinnans advokat drabbades hon av sådan panik att hon fruktade för sitt liv och fällde därför mannen med barnet som nyss vägrat låta sig arresteras av en polisman.

Hon bad några dagar senare om ursäkt och menade att det var ett misstag samt att hon bara ville skydda sig själv. Tidigare har hon även sagt att hon bara ville hjälpa polisen som var på väg att gripa mannen.

Efter incidenten har hennes liv inte varit detsamma och nu har hon döms till tre års skyddstillsyn för brott mot allmän ordning, men domen kan mildras om hon inte återfaller i brottslighet under den perioden. Laszlo var själv inte på plats under domstolsförhandlingarna eftersom hon enligt hennes advokat Fernce Sipos har fått motta dödshot.

Se en video från händelsen nedan:

Källa:
Refugee-tripping Hungarian camerawoman sentenced to probation


  • Publicerad:
    2017-01-13 20:30