SVERIGE. Sverigedemokraternas ungdomsförbund vill ha mer liberal politik.

Ett partis ungdomsförbund vill i regel föra en mer radikal politik än partiet som sådant. Men den som hoppas på att nästa generations sverigedemokrater kommer att radikalisera partiet tycks nu få hoppas förgäves.

Sverigedemokraternas nya ungdomsförbund Ungsvenskarna skriver i ett internt dokument att Sverigedemokraterna måste föra en ännu mer liberal politik, det rapporterar Ekot som tagit del av dokumentet.

Det handlar om det omdebatterade kravet att gränsen för fri abort ska sänkas från dagens 18 veckor till 12, motståndet mot att samkönade par får adoptera barn, liksom förslaget att inte tillåta dubbla medborgarskap, skriver Ekot.

Anledningen till att man nu förespråkar ännu mer anpassningar efter det rådande systemet är för att det ska ge mer röster. Sverigedemokraternas hållning i olika frågor ”gjorde det omöjligt för dem [väljarna] att rösta på oss”.

Ungsvenskarnas förslag stödjs av SD-toppen Mattias Karlsson. Karlsson vill bland annat att homosexuella par ska få adoptera barn och ser detta som ett konservativt förslag.

– De förändringar vi gör är ett resultat av de analyser vi gjort och den interna dialog vi haft sedan valet. Det var ett antal frågor man upplevde från hela partiorganisationen som gjorde att vi hamnade efter, vi tappade fokus, och det har också visat sig att det inte har varit möjligt att komma fram, att nå konkreta resultat i de målsättningar man har, genom den inriktning vi har haft, säger Mattias Karlsson till Ekot.

Källa:
Ungsvenskarna: Omöjligt rösta på SD med gamla politiken


  • Publicerad:
    2019-11-22 13:40