Nordfront har tidigare i förbigående rapporterat om hur icke-flyende ”flyktingar” från albanien tagit in på Svanbacken i Delsbo. Som vi då rapporterade var det från början tänkt att 178 flyktingar skulle inhysas i hotellet, men beslutsfattande personer sansade sig därefter något och placerade ”bara” ut 50 ”flyktingar” på hotellet. Under förra veckan framkom dock att massinvandringen av albaner numera är så pass stor att man ändå måste placera ut 50 ”flyktingar” till på hotellet.

Källor till Nordfront, som hört hur ”snacket på byn” går, berättar att det är allmänt känt att ”flyktingarna” blir hitlurade. ”De ges löften om uppehållstillstånd, ett arbete i Sverige och ett bättre liv”, säger Lars Ulander, chef för Migrationsverket i Söderhamn, till Helahalsingland.se. Men till och med Lars Ulander erkänner att de flesta albaner som kommer till Sverige saknar asylskäl och därför ”tyvärr” utvisas efter en kort semestervistelse i Sverige.

Många misslyckade entreprenörer vet dock att profitera på massinvandringen och tar själva kontakt med migrationsverket för att få lite asylturism till sina annars tomma hotell. I Hälsingland har bland annat Nordansjögården i Järvsö, Svanbacken i Delsbo och Glössbogården i Regnsjö på eget bevåg erbjudit boende åt migrationsverkets asylsökare.

Förra månaden framkom även att de avslöjade låtsasflyktingarna på Svanbacken, som saknade asylskäl och skulle skickas hem, strulade när de skulle utvisas. ”Ett 20-tal flyktingar från Albanien skulle utvisas från boendet Svanbacken i går. Men bara sju åkte”, berättade Hudiksvalls Tidning i juni. De andra ”vägrade”, vilket tydligen är ett alternativ man som illegal invandrare kan välja istället för att bli utvisad.

Tidigare i år tog Sverigedemokraterna, genom Bo Lindkvist, upp frågan om flyktingmottagandet till Hudiksvall i Hudiksvalls kommunfullmäktige. SD avfärdades dock enkelt av de andra partierna. Det moderata kommunalrådet Jonas Holm hänvisade till att staten står för flyktingmottagandets kostnader och gav i övrigt ett svar som Bo Lindkvist tackade för och bara kunde bemöta med att det var ett i hans tycke ”byråkratiskt” svar han fått på sina frågor. Vänsterpartiet refererade till bilder på barnlik i Syrien och talade om solidaritet, Kristdemokraterna påstod att flyktingarna är en elit och att en svensk ungdom kostar samhället mer än en flykting och Socialdemokraterna tyckte att Sverigedemokraterna hade ”dålig koll på fakta när det gäller invandrare och flyktingar”.

I samband med att lokalpressen förvarnade för att det skulle komma flyktingar till Svanbacken delade anslutna till Svenska motståndsrörelsen ut flygblad i närområdet.   


  • Publicerad:
    2012-07-11 19:16