SEXMARKNADEN Företaget uppges ha betalat anställda vid Meta för att få porrstjärnor, som saluför sig på andra sajter än OnlyFans, listade i en terrorbevakningsförteckning.

Den internetbaserade sex-abonnemangstjänsten OnlyFans har, enligt vad som hävdas i en rad stämningsansökningar, krossat konkurrenter inom porrbranschen online med hjälp av ett bisarrt system, där Meta-anställda mutats till att lista tusentals porrstjärnor i en terroristbevakningsförteckning.

”Artister” som saluför foton och videor på rivaliserande sajter ska enligt en rad stämningsansökningar ha upptäckt att deras Instagram-konton varit taggade med ”terroristmaterial” – vilket drastiskt försämrat dessa användares förmåga att marknadsföra sin verksamhet och näst intill eliminerat deras inkomster. Säljare av ekivoka bilder ska ha blivit ”shadowbanned” på Instagram, Facebook, YouTube, Twitter och andra sajter.

När jag hörde att mitt innehåll kan figurera på terrorbevakningslistan blev jag upprörd”, kommenterar Alana Evans, en kärande i en stämningsansökan inlämnad i Kalifornien till The Post. Hon skriver vidare:

Jag blev arg för att det påverkade min inkomst när min trafik på sociala medier sjönk avsevärt, och jag var arg för att jag är dotter till en veteran som tagit strid för det här landet.

Evans och andra ska alla ha placerats i en databas med terrorlänkade konton som drivs av Global Internet Forum to Counter Terrorism (GIFCT), en så kallad ideell grupp med ambition att stoppa spridningen av massskjutningsvideor och annat ”terroristmaterial” på sociala medier. Gruppen bildades av Meta, Microsoft, Twitter och Googles YouTube 2017.

Efter att användare av rivaliserande sajter fått sina namn tillagda på GIFCT:s lista, så ska trafiken till de rivaliserande sajterna ha minskat drastiskt. Under tiden ska OnlyFans trafik och vinster ha skjutit i höjden i takt med att sajtens namn blivit känt.

Advokatfirma: ”21 000 Instagram-konton systematiskt feltaggade

Advokatfirman Milberg Coleman Bryson Phillips Grossman företräder kärandena i stämningsansökan mot Meta och OnlyFans. Advokaterna hävdar att de sitter på en lista med mer än 21 000 Instagram-konton som de uppger blivit terrorism-taggade helt utan rimlig grund, något som ska ha bekräftats av tidigare orapporterade handlingar från Kaliforniens högsta domstol.

I ett uttalande till The Post uppmanar Milberg-partnern David Azar Meta och GIFCT att ”öppna upp” sina register ”för att hjälpa till att ta reda på om våra kunder eller deras innehåll verkligen finns i databaser avsedda för terrorister samt hur man får bort dem.”

I ett officiellt uttalande till The Post skriver OnlyFans:

Vi är medvetna om att de här fallen har lämnats in. Vi känner inte till några bevis som stöder dessa påståenden. De påstådda deltagarna har alla offentligt uttalat att dessa fall saknar relevans.

Meta har enligt New York Post avstått från att besvara tidningens förfrågningar om kommentarer men har uppgett till BBC, som först rapporterade om mutanklagelserna, att de undersökt saken och inte funnit några bevis för att terrordatabasen skulle ha missbrukats.

— Dessa anklagelser saknar grund och vi kommer vid behov att ta itu med dem i samband med rättstvisterna, sa Metas talesperson till BBC.