BROTT. Under måndagen hittade dansk polis en styckad kvinnokropp längs strandkanten på den danska ön Amager i Öresund. Kroppen tros vara journalisten Kim Wall som följde med den danske uppfinnaren Peter Madsen på hans u-båt men som sedan två veckor tillbara varit försvunnen.

Det är snart två veckor sedan som frilansjournalisten Kim Wall klev på den danske uppfinnaren Peter Madsens u-båt Nautilus för att skriva ett reportage. Därefter anmäldes de försvunna men Madsen hittades senare välbehållen. Kim Wall var dock fortfarande försvunnen.

Under måndagen hittades en kvinnokropp, en torso, vid strandkanten på den danska ön Amager i Öresund.

— Det är en torso från en kvinna som har anträffats, sa polisens spaningsledare Jens Møller tidigare under veckan.

Med andra ord så saknade kroppen ben, armar och huvud och enligt polisen hade kroppen legat i vattnet en tid och i måndags berättade polisen att Madsen i förhör ska ha sagt att Wall avled på hans u-båt efter en ”olycka” och att han då begravde hennes kropp till sjöss.

Det har nu fastställts att den hittade kvinnokroppen är Kim Wall då det blod de hittade på Madsens u-båt matchar kroppen som de hittade.

— Vi har funnit blod i ubåten som matchar kroppen, sa utredaren Möller under en presskonferens.

Kroppen ska ha tillfogats ett antal skador och metalldelar ska ha varit fästa på den och enligt polisen ska kroppsdelarna ha avlägsnats avsiktligt.

— Det är några skador på kroppen som ser ut att ha tillförts för att säkra att luftgaser ska passera ut ur kroppen så att den inte kommer att driva eller flyta upp från havsbottnen, sa Möller vidare.

Källor:
Madsens okända ord – till polisen
Polisen: DNA-träff mellan Kim Wall och kroppen


  • Publicerad:
    2017-08-24 08:15