MASSINVANDRING. Under onsdagskvällen utbröt ett våldsamt upplopp ut på ett hem för ”ensamkommande” i Emmaboda. Ett 20-tal invandrare beväpnade med tillhyggen ska ha rört sig mot personalutrymmet och personalen tvingades låsa in sig.

Det var vid kvart över elva under onsdagskvällen som polisen fick in ett larm om att stort bråk utbrutit på ett boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn i Emmaboda, i Kalmar län. Enligt uppgifter ska ett 20-tal invandrare, beväpnade med tillhyggen, ha löpt amok på boendet och de ska ha rört sig mot personalutrymmet där en skrämd personal hade låst in sig.

När flera polispatruller kom ut till platsen greps två personer misstänkta för våldsamt upplopp.

— Det är ett våldsamt upplopp på ett boende för ensamkommande flyktingbarn. De har slagit sönder och.. det är sammanlagt 19 personer som har gått ihop och gjort det här, säger Ingela Crona, inre befäl på polisen i Kalmar.

En av dessa två ska senare ha släppts medan den andre personen, som utger sig för att vara 16 år, har anhållits misstänkt för att ha anstiftat bråket.

Efter händelsen har Emmaboda kommun flyttat de främlingar som misstänks ha varit inblandade i bråket till andra boenden.

— Vi håller på att jobba med det för fullt men vi måste vänta till alla har kommit in till sina jobb på att få en överblick över hur vi kan omdisponera de som varit inblandade, säger Lars-Olof Strågefors, enhetschef på integrationsenheten vid kommunen.

Det som föranledde bråket ska ha varit att 16-åringen, som nu sitter anhållen, ska ha nekats att köpa godis och därmed ska detta då ha lett till att han organiserade ett upplopp på boendet.

— En nekades köpa godis och blev förbannad på personalen. Han samlade ihop ett 15-tal kompisar och personalen fick stänga in sig medan de slog sönder rutor och hade sig, säger John Nilsson, inre befäl vid polisen i Kronoberg och Kalmar.

Källa:
Bråk på boende för ensamkommande


  • Publicerad:
    2016-01-28 08:40