Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Uppmärksammade aktioner i Danmark

Av Redaktionen, 2019-06-10
redaktionen@nordfront.se

AKTIVISM. Idag har två olika nationella aktioner uppmärksammats stort i Danmark.

I Randers skedde en aktion mot den växande våldtäktskulturen i landet genom att en docka hängdes upp med en snara runt halsen och en skylt på bröstet. På skylten kunde följande text utläsas: “Jag åkte till Danmark och begick överfallsvåldtäkter på vita kvinnor. Nu hänger jag här precis som jag förtjänar. Stoppa massinvandringen!”

Aktionen rapporterades till Nordfront.dk från anonyma nationalsocialistiska aktivister och har uppmärksammats med stora rubriker i lokalmedia där till och med Nordfronts artikel hänvisats till med klickbar länk. Aktionen har också spritts via sociala medier med hundratals kommentarer som följd. Den våldtäktsälskande organisationen ”Randers mot rasism” har meddelat att de kommer anordna en demonstration med anledning av aktionen.

I Århus målade aktivister från Nordiska motståndsrörelsen om en centralt placerad bänk som kommunen hade målat i homolobbyns regnbågsfärger. Man märkte även på ett tydligt vis ut på den nu mörkgröna bänken vilka Århus befolkning kan skicka sina tack till för förskönandet av stadsbilden. Ommålningen togs upp av rikstäckande danska TV 2 där det också nämndes att Motståndsrörelsen tog på sig aktionen.


  • Publicerad:
    2019-06-10 22:23