MUSIK. Denna vecka presenterar Nordfront artisten Ursinne med låten ”Demokrati” från den nya coverskivan som släpptes förra månaden.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då redaktionen på redaktionen@nordfront.se

Ursinne är en artist som utan förvarning började leverera modern, välproducerad och nationellt sinnad musik 2019 då han släppte skivan ”Arg bara arg” som Nordfront tidigare recenserat.

Sedan skivdebuten har de som följer Ursinne på sociala medier kunnat se och höra hur artisten producerat mängder av nya låtar. På Youtube har han till exempel publicerat ett flertal låtar med covers och egna tolkningar av kända mainstreamlåtar.

Veckans låt heter ”Demokrati” och är första spåret på coverskivan ”På trampad mark” som släpptes den 14 maj i år. Skivan går att köpa på Midgård och har tidigare recenserats på Nordfront av Simon Holmqvist. Låten ”Demokrati” är ursprungligen en låt av Fyrdung, ett av Sveriges bättre och tyngre nationella band som började spela in musik i slutet av 90-talet och sedan släppte fyra skivor mellan åren 2001 till 2007. Ursinnes tolkning av låten har likt originalet aggressiv men tydligt artikulerad sång som berättar om en man som frågar sig vad som egentligen är så bra med demokratin där nationalister förföljs och landet skänks bort till främlingar.

Låttext:

Någon sa till mig en gång att demokrati var något bra
Men än idag så undrar jag vad var det han sa?
Han berättade för mig om frihet att tänka själv
Idag är jag förföljd för att jag är politiskt inkorrekt…
Han sade att Sverige var vackert och fritt
Nu smädar de det vackra och tar det som är mitt!
Att mannen trodde på det han sa, det tvivlar jag inte på
Men nu vet jag sanningen och hur långt det har fått gå…

Funderingar betyngde mig i unga år
Och de lämnade efter sig ett oläkt sår
Visste verkligen mannen vad han sa?
Jag tvivlade då, men vet idag

Nu när jag förstått hur det verkligen ligger till
Finner jag ingen lugn och ro förrän felen rättats till
De vidriga svin som leder oss mot undergång
Äntligen förstår jag texten i deras falska sång


  • Publicerad:
    2021-06-11 20:00