GLOBALISM Snart är det dags för Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg att kliva åt sidan. Favorittippad att ta över är den Washington-lojala EU-bossen Ursula von der Leyen.

Innan Ursula von der Leyen fick den icke-folkvalda posten som EU-kommissionens ordförande – vilket är globalistunionens högsta post – var hon minister i Angela Merkels regering i Tyskland. Mot slutet var hon försvarsminister och mötte omfattande kritik för sitt ledarskap, för att ha nedmonterat försvarets beredskap och för att ha gjort det beroende av externa konsulter.

Trots detta är hon nu favorittippad att ta över som Natos generalsekreterare efter Jens Stoltenberg, som avgår nästa sommar. Enligt NRK var det tänkt att han skulle avgå redan i oktober, vilket inte ska ha gått för att von der Leyen vill fortsätta sitt arbete som EU-boss ett tag till. En kandidat tros dock presenteras under krigsalliansens toppmöte i Vilnius i juli.

Andra tänkbara kandidater är Danmarks socialdemokratiska statsminister Mette Frederiksen och Storbritanniens försvarsminister Ben Wallace.