JUDEFRÅGAN. Samtidigt som västvärlden lider svårt av massinvandringens sociala, etniska och kulturella konsekvenser förespråkar nu flera tongivande judiska organisationer i USA mer massinvandring.

judar-for-massinvandring

Judiska invandringsvurmare.

15 inflytelserika judiska organisationer, däribland ADL, gjorde gemensam sak inför gårdagens FN-möte om den så kallade flyktingkrisen. De judiska organisationerna krävde att västvärlden ska ”hålla sina dörrar öppna för flyktingar och arbeta med internationella organisationer och civilsamhällena för att komma upp med, nya kreativa sätt att hantera de storskaliga folkförflyttningarna under 2000-talet”.

— Flyktingfrågor är judiska frågor, förklarar rabbinen Jennie Rosenn som företräder Hebrew Immigrant Aid Society (HIAS).

HIAS är en judisk organisation som i början av sin existens såg till att underlätta judisk migration till USA från det ryska kejsardömet. Numera arbetar organisationen för att öka all sorts migration till USA och andra länder. Förutom att hjälpa asylsökare att komma till ett nytt land lägger HIAS också resurser på att få asylsökarna att etablera sig i det nya landet. HIAS hjälper asylsökarna att få in sina barn i skolor, att fixa bostad och jobb samt att få medborgarskap i det nya landet så fort som möjligt. Kort och gott ser HIAS till att asylsökarna blir permanenta bosättare (kolonisatörer) i länderna som släppt in dem istället för att bara nöja sig med att få tillfälligt skydd.

— Vi brukade hjälpa flyktingar för att de var judar, och nu hjälper vi flyktingar för att vi är judar. Det är ett judiskt kärnvärde att välkomna främlingen. Inte bara att välkomna främlingen, utan också att skydda och älska främlingen, påstår Rosenn.

— De mörkaste stunderna i amerikansk historia är de perioder då vi varit så rädda att vi stängt våra dörrar, säger Mark Hetfield som också företräder HIAS.

Hetfield beklagar sig sedan över att islam börjar få ett så dåligt rykte i USA och Europa efter alla muslimska terrordåd. Han kritiserar också republikanernas presidentkandidat Donald Trump som har föreslagit ett förbud mot muslimsk invandring till USA så länge muslimer utgör ett terrorhot.

Trots att det judiska uppropet för ökad massinvandring uppmärksammades i israeliska Jerusalem Post nämner ingen av de judiska massinvandringsaktivisterna något om Israels asylpolitik.

Källa:
15 US Jewish organizations urge solution to global crisis


  • Publicerad:
    2016-09-20 09:00