USA Ryska diplomater som skulle delta i FN:s generalförsamling fick inte komma in i landet.

USA har valt att inte bevilja visum för två ryska diplomater som skulle delta i FN:s generalförsamling i New York, skriver RT.

Det är två diplomater från Rysslands officiella delegation, som leds av utrikesminister Sergei Lavrov, som inte har fått stämpeln. Detta uppgav ryska utrikesdepartementets taleskvinna Maria Zakharova på onsdagen.

— Av tio medlemmar i den officiella delegationen fick två inga visum. Den här taktiken har redan blivit en olycksbådande tradition från USA:s sida.

Även en andra delegation, som består av experter och diplomater som stödjder den officiella delegationen, hade problem med visum men ska ha fått dem beviljade på natten, bara timmar innan de fick sätta sig på flyget.

En tredje delegation består av journalister velat övervaka mötet. Där ska en journalist inte ha beviljats visum, säger Zakharova.

FN:s generalförsamling har pågått sedan den 13 september, men det är 20-26 september som världsledare och utrikesministrar deltar. Enligt RT har Moskva anklagat Washington för att ha brutit mot 1947:s överenskommelse om att USA ska ge utländska representanter tillträde utan kostnad och ”snarast möjligt.”