GLOBAL TERROR. Amerikansk militär säger att de har dödat fyra ”terrorister” i en operation utförd tillsammans med somaliska regeringen.

Lördagens lastbilsexplosion i Mogadishu var blodig. Videoskärmbild: Twitter.

Efter att minst 79 personer dog av en lastbilsbomb i Mogadishu i lördags i en självmordsattack som de militanta islamisterna i al-Shaabab tagit på sig har den amerikanska militären spätt på våldet i landet genom tre luftanfall som enligt uppgift dödade fyra ”terrorister” tillhörande al-Shabaab. Africom meddelade själva nyheten:

Koordinerat med Somalias regering har USA:s afrikanska kommando [Africom] den 29 december utfört tre flyganfall på två platser som hade al-Shabaabterrorister som mål, i närheten av Qunyo Barrow respektive Caliyoow Barrow i Somalia.

Attackerna kommer efter att USA:s president Donald Trump har förklarat de södra delarna av Somalia för ett ”aktivt fientligt område”.

Antalet amerikanska attacker i Somalia har ökat kraftigt under senare år. I april meddelade Africom att de hade dödat fler än 800 människor i 110 flyganfall i Somalia sedan april året innan.

al-Shabaab förlorade kontrollen över huvudstaden 2011 men styr fortfarande över områden på landsbygden.

Källa:
US air strikes target al-Shabaab after Mogadishu bombing


  • Publicerad:
    2019-12-30 22:55