UTRIKES. USA har nu ytterligare trappat upp retoriken mot Syrien. Ledande militärer talar numera öppet om att regimen i USA överväger att använda sin militära ”råstyrka” för att störta den sittande regeringen i Syrien.

Ordföranden i USA:s generalstab, generalen Martin Dempsey, gjorde under torsdagens senatmöte ett viktigt uttalande. Dempsey sa att Obama-administrationen nu diskuterar om man ska använda sin militära ”råstyrka” för ett direktanfall mot Syrien.

Ledande personer inom USA:s ledning talar fortfarande om att Syrien överträtt den ”röda linjen” (som är uppsatt av USA) genom att använda gas i kriget mot rebellerna.

Enligt FN är det dock endast klarlagt att gasen använts av de västunderstödda rebellstyrkorna, vilka även omfattar Al-Qaida-terrorister. Även det syriska utrikesministeriet har avfärdat USA:s anklagelser som en ”karavan av lögner”.

Huruvida detta kommer förhindra USA från att angripa Syrien är ytterst oklart då USA tidigare inte dragit sig för att angripa självständiga nationer på falska grunder, vilket man bland annat gjorde mot Irak som påstods ha kärnvapen.

Källa:
US preparing for military action in Syria, top US general says


  • Publicerad:
    2013-07-20 16:55