FRÄMLINGSINVASIONEN. USA:s flotta är i färd med att bygga spartanska tältläger för att husera 25 000 illegala invandrare som vill flytta till ett rikare liv i USA.

(Bild: Amerikansk tältstad för illegala invandrare)

USA:s president Donald Trump tar till åtgärder för att bromsa främlingsinvasionen av USA. Flottan planerar att bygga stora invandrarförläggningar på nedlagda flygfält i Kalifornien, Alabama och Arizona. där de illegala invandrarna ska huseras i väntan på avvisningar. Varje läger beräknas ha en kapacitet på 25 000 illegala främlingar.

Ytterligare ett läger nära San Francisco planeras för att rymma så många som 47 000 illegala ekonomiska invandrare.

En talesman för Pentagon säger att militären ännu inte har blivit beordrad att komma med detaljerade planer men att de nu utformar genomtänkta men preliminära planer på sådana tältstäder utifall USA:s Inrikessäkerhetsdepartement, DHS, skulle begära hjälp i att inkvartera vuxna illegala invandrare.

Regeringen har gett den amerikanska militären i uppdrag att göra sig redo att husera upp till 20 000 illegala invandrarbarn.

Kostnaden för en anläggning på 25 000 personer beräknas bli 233 miljoner dollar per halvår.

Trump har deklarerat att nolltolerans mot illegal invandring ska införas. Han höll under fredagen en manifestation tillsammans med amerikanska familjer vars familjemedlemmar har mördats av illegala invandrare. Efter mottagningen av de amerikanska familjerna sade Trump att ”vi måste ha starka gränser”.

”Vi kan inte låta vårt land erövras av illegala immigranter, medan Demokrater drar sina bluffhistorier om ledsamheter och sorg, i hopp om att detta hjälper dem i valet”, skriver Trump på Twitter.

Under de senaste månaderna har det kommit många larmrapporter om ”lidande flyktingar” som av lobbygrupper och Demokraterna har använts som kampanjutspel inför höstens mellanårsval i USA . De stora massmediebolagen utomlands kryddar alltjämt sin rapportering av Trumps aviserade hårda tag med bilder, filmer och ljudupptagningar av gråtande barn för att känslomässigt påverka nyhetskonsumenterna i ”rätt” riktning.

BBC tillägger att Trumps policy med den plötsliga ökningen att placera flyktingar i läger innebär ett hårt tryck på flera myndigheter, som rättsväsendet, Inrikessäkerhetsdepartement, och hälsomyndigheterna; ett tryck som egentligen har uppstått för att invandrarna illegalt har trängt in i USA. BBC lägger dock skulden på presidenten.

Källor:
US military plans migrant tent camps amid Trump crackdown
Trump hosts victims of undocumented migrants amid family separations row


  • Publicerad:
    2018-06-23 13:35