NÄSTE 1. Träning, kampsport samt föredrag och god mat stod på schemat förra helgen då Näste 1 anordnade en utbildningshelg för sina aktivister och medlemmar, samt andra intresserade av Motståndsrörelsen. Robin Abony skriver här ett personligt reportage om helgen.

Nästeschefen visar vart skåpet ska stå.

Helgen inleddes tidigt på lördagen med att en kamrat hämtar mig hemifrån. Det hade inte blivit så mycket sömn som jag hade hoppats på, då jag spenderat natten till att finslipa det föredrag jag skulle hålla senare under dagen. Men det var självklart inget hinder! Efter att bilen packats så begav vi oss till samlingsplatsen för att sluta upp med de andra som skulle närvara under helgen.

Efter en kortare bilresa så anländer vi till lokalen ute i Nynäshamn där aktiviteten skulle äga rum. Det var en ganska stor bygdegård som var mycket väl utrustad för våra behov. Ett stort kök med serveringslucka ut mot matsalen, en väl rymlig mötessal samt en större gräsmatta. Det kokades upp och serverades kaffe medan vi fick sitta och socialisera oss lite.

Det informerades sedan kort om dagens struktur och nästa aktivitet på schemat var träning. Jag bytte om till lite mjukare kläder och tog stolt på mig min aktivist-tröja innan jag begav mig ner till mötessalen. Vi delades in i två grupper där min grupp var först ut för att träna kampsport ute vid gräsmattan. Instruktörerna för denna del var Joakim Blixt och Julius Blomberg, som gjorde ett mycket bra jobb med att pusha oss till vårat yttersta. Träningen var hård och intensiv men samtidigt väldigt rolig och nyttig! Det fanns också tid för att få testa på att sparras vilket var extra kul. Jag fick möta en finsk kamrat som lärde mig innebörden av finsk kampanda. Jag tror närmare bestämt att det finns ett finskt uttryck för detta; Sisu.

Nästa etapp var vapenavväpning och olika grepp, som hölls av Peter Jusztin. Vi fick träna på olika scenarion som kan uppstå på gatan samt hur man tar sig ur dem helskinnad. Allt som allt var det mycket bra träning som var väldigt informativ.

Ndagarna 3

Efter en välbehövd dusch serverades det middag i form av köttfärssås. Maten var god och kamratskapen på topp. Mina kamrater diskuterade träningen och dagens aktiviteter. Själv så satt jag och förberedde mig för det föredrag jag skulle hålla.

Näste 4

Först ut var Anders Rydberg som höll ett längre föredrag om den svenska Försvarsmakten. Det var mycket spännande att få lära sig om vilken kraftig utrustning vår militär besitter, samt att få se den användas i de filmer som visades. Föredraget uppskattades och Anders möttes av applåder när han klev av.

Sedan var det min tur. Mitt anförande handlade om säkerhet på internet, med fokus på den falska säkerhet vi lätt kan känna framför skärmen. Jag måste dock säga att jag stoltserade lite med min handritade grafik som tagit mig större delen av föregående natt att tillverka. Många intressanta frågor togs upp och förhoppningsvis så gav jag de svar som söktes.

Mina otroliga Paint-kunskaper fann till slut sin nytta!

Mina otroliga Paint-kunskaper fann till slut sin nytta! [Bilden har censurerats]

När vi väl var klara så var kvällen avslutad. De som ville fick gå och lägga sig, annars bjöds det på en film och socialt umgänge. Jag valde själv att sitta kvar vid filmen då mitt vaktpass ändå skulle börja senare på natten. Vill påpeka att filmen som visades, Assault on Wallstreet, var mycket intressant och framförde stark kritik mot den rådande kapitalismen. Däremot så måste man ha i åtanke att filmen, av förklarliga skäl, inte berör de riktiga förövarna i systemet.

Dagen efter så serverades det frukost med kaffe innan vi sedan fortsatte träningen med ett längre löppass. Min gruppchef tog täten och ledde oss på en intensiv färd genom området. Vi tog kortare uppehåll från löpningen för att utföra armhävningar, upphopp, knäböj och andra fysiska aktiviteter. Väl tillbaka vid lokalen så var det dags för lunch och jag blev ansvarig för att tillaga maten. Tyvärr kan jag meddela att jag inte är en expert på att koka korv. Smaken var självklart god men jag lyckades spräcka alla de korvar som skulle serveras. Skärpning på det i framtiden!

Sist ut på helgens schema var ett föredrag lett av Peter Jusztin som rörde framtidens styre. Peter läste upp artikeln skriven av Klas Lund, Motståndsrörelsens ledare, och ledde sedan diskussionen kring ämnet. Jag tyckte det var intressant att få höra mer ingående vad som kommer ske med Motståndsrörelsen när vi väl tagit makten. Diskussionen och frågorna höll på ett tag innan det sedan bestämdes att vi skulle röra oss hemåt.

Jag tycker det var en mycket lyckad helg med spännande aktiviteter samt nyttig träning. Jag vill också passa på att tacka både Peter och Anders som tog sig tid för att arrangera denna sammankomst, mycket bra jobbat kamrater!


  • Publicerad:
    2014-12-05 12:36