KULTURMARXISM. Sveriges skolor brister enligt Skolinspektionen i sin undervisning om HBTQIAP+. För att hjälpa lärarna att ”bryta heteronormen” visar nu Utbildningsradion den andra säsongen av Tack Gud jag är homo.

Statliga Utbildningsradion har tagit fram ett gediget reklampaket för att ”bryta heteronormen”. Foto: Twitter.

För att hjälpa och kompetensutveckla lärare att undervisa i HBTQIAP+ på ett värdegrundsmässigt korrekt sätt och bryta den så kallade ”heteronormen”, så visar nu den via skatten tvångsfinansierade statliga Utbildningsradion (UR) andra säsongen av Tack Gud jag är homo.

I ”Tack Gud jag är homo” ger sig programledarna Alice Hollingworth och Linda Rosendal  ut i Sverige för att ”slå hål på myter” om HBTQIA+-personer. De sammanträffar med transpersoner, lesbiska, homosexuella, regnbågsfamiljer och andra personer som ”bryter heteronormen” för att förmedla deras historier och ge eleverna de rätta kunskaperna.

I det första avsnittet av säsong två sammanträffar de båda programledarna med ”baby gays” som redogör för hur det är att vara ”hbtq-person i skolan” och man uppmärksammar även ”Miranda och Ali som berättar om hur det var att komma ut i sina traditionellt religiösa familjer”.

Serien kompletteras med en ”genomarbetad och handfast” lärarhandledning för att se till att lärarna undervisar tillräckligt ”inkluderande” och få eleverna att fundera över sexuella läggningar och även bekräfta och stärka dem i sina tankar.

Målgruppen är unga människor på högstadiet och gymnasiet.

Enligt Skolinspektionen så tar bara en tredjedel av lärarna upp HBTQIAP+-frågor i sin undervisning och endast ett fåtal skolor i granskningen arbetar på ett ”främjande” sätt med dessa frågor för att skapa ett ”inkluderande klimat”. Detta ska nu åtgärdas med hjälp av det gedigna utbildningspaketet från UR.

Initiativet från den statliga Utbildningsradion har kommenterats på sociala medier:


  • Publicerad:
    2021-01-25 10:05