Måndag 3 september gjorde Kampgrupp 702 en utdelning av valmaterial i Malmbäck, Nässjö kommun. Promenaden gick lugnt till en början. Det var en somrig dag och en del människor var hemma och ordnade i sina trädgårdar.

Tydligen fanns meningsskiljaktigheter på orten då en kvinna sprang ifatt utdelaren och ville lämna tillbaka valbladet hon fått. Det skötte hon lugnt och trevligt. Det gjorde dock inte hennes granne. När den äldre kvinnan upptäckt att hon fått en valtidning och valblad sprang hon hyttandes med tidningen i vädret och skrek att hon minsann inte ville ha sådant i sin brevlåda. Diverse ord flög högljutt ur kvinnans mun och ilsket rev hon sönder tidningen hon fått.

Kort där efter dyker det upp en äldre man som tagit sin bil för att komma och skälla. Hans beteende ifrågasattes då det inte tillhör vanligheten att äldre män kör ifatt unga kvinnor på detta vis.

Kvinnan som skrikit triggade troligtvis även sina grannar då två personer cyklade ifatt medlemmen för att fiska godhetspoäng och lämna tillbaka valbladen till motståndskvinnan. De hade dock inte en otrevlig ton eller attityd, vilket såklart uppskattades.

Efter detta kunde utdelningen fortsätta i lugn och ro i det varma soliga vädret som denna måndag bjöd på.


  • Publicerad:
    2018-09-05 22:00