FINLAND. Riku Nevanpää, vice ordförande för den fosterländska organisationen Suomen sisu, har meddelat han tänker kandidera om ordförandeposten i Sannfinländarna. Han ställer bland annat krav på att det ska rensas upp i tjänstemannakåren och journalistkåren.

Riku Nevanpää tänker utmana Sannfinländarnas nuvarande partiledare Timo Soini som har lett partiet sedan 1997. Nevanpää anser att Sannfinländarna behöver en ny ledare och att partiet måste förnya sig. Soini har inte meddelat om han tänker fortsätta som partiledare ännu.

På sin Facebooksida har Nervanpää frågat sig om det inte är dags att avsätta ruttna vänstergröna dagdrivare till journalister som gör sig skyldiga till hatskriverier, hets mot folkgrupp och politisk rasism när de skönmålar problematiken kring invandring och asylsökande.

Även inom tjänstemannakåren vill Nervanpää göra nedskärningar då det enligt honom finns mer fler tjänstemän än anställda inom produktivt arbete i Finland.

För en tid sedan suspenderades han från Sannfinländarnas kretsstyrelse efter att han uttalat sig i hårda ordalag kring invandring och islam. Men är nu åter med på mötena som fullmäktigesuppleant på sin hemort.

Källa:
Utmanare till Soini efterfrågar rensningar inom presskåren


  • Publicerad:
    2016-08-11 20:35