BROTT Den man som i mitten av förra månaden greps i Avesta misstänkt för sexualbrott mot ett barn hålls fortsatt häktad i väntan på åtal.

I mitten av september kunde Nordfront rapportera om att en 35-årig man från Avesta gripits misstänkt för ett sexualbrott mot ett barn.

Gripandet föregicks, enligt information som nått Nordfront, av en konfrontation där engagerade lokalbor sökte upp den utpekade mannen som enligt uppgifterna ska ha erkänt brott på plats och lovat att överlämna sig till polisen. Istället ska mannen då ha flytt, för att sedan sökas både av lokalbor och av polisen.

Efter att ha gripits har 35-åringen suttit frihetsberövad. Enligt handlingar från Falu tingsrätt har häktningen sedan dess förlängts två gånger. Nuvarande tidsfrist för att väcka åtal är den 28 oktober.

Tipsa Nordfront

Nordfront har tack vare tips från läsare kunnat rapportera om en rad ämnen, förutom denna nyhet om en misstänkt pedofil även, exempelvis, att Malungs folkhögskola har gömt illegala invandrare på en fastighet som tillhör verksamheten och nyligen att S-politikern Jomark Polintan misstänks för våldtäkt. Vet du något vi inte vet? Tipsa Nordfront här!