OXFORD. 2013 dömdes ett mångkulturellt gäng på sju främlingar för att ha drogat och våldtagit unga flickor i Oxford. Nu visar en utredning  att detta bara var toppen av ett isberg.

Capture9-460x289

Sju främmande män dömdes 2013 för att ha drogat och våldtagit unga flickor.

Över 300 unga människor, främst flickor, har under en 15-årsperiod utsatts för sexuellt utnyttjande, våldtäkt och trafficking av gäng i Oxford. Detta visar en graverande rapport från Oxfordshire safeguarding children board som presenteras idag.

Stödgruppen började arbeta med rapporten efter att sju främlingar dömdes 2013 för att ha drogat och våldtagit sex flickor i åldrarna 11-16 år under en sjuårsperiod. Enligt rapporten har betydligt fler – 370 unga människor – utsatts för mångkulturella gäng under en 15-årsperiod, åren 1999-2014.

Oxfordshire safeguarding children board anklagar nu polismyndigheter och socialtjänsten för att inte ha tagit uppgifterna från de 370 unga flickorna på allvar eller valt att inte gå vidare av andra orsaker.

Maggie Blyth, författaren till rapporten, har uppmanat regeringen att undersöka varför gängen som utnyttjat barn – i Rochdale, Rotherham, Derby, Bristol och Oxfordshire –  varit av övervägande pakistanskt och/eller arabiskt ursprung. Detta skriver The Guardian.

En initierad källa till den brittiska tidningen uppger att det ser likadant ut överallt men att myndigheter sopar sådant under mattan:

— Om du tror att du inte har problem i din stad så letar du inte tillräckligt noggrannt, säger The Guardians källa.

Källor:
Serious case review slams police failure in serial abuse of Oxford girls
Professionals blamed Oxfordshire girls for their sexual abuse, report finds


  • Publicerad:
    2015-03-03 12:45