INRIKES. Utredningen kring den uppmärksammade gruppvåldtäkten på Gotland där fem invandrare gruppvåldtog en 30-årig rullstolsbunden kvinna drar ut på tiden. Ett eventuellt åtal kommer inte att meddelas förrän under 2017.

Konfronterade skäggbarn.

Konfronterade skäggbarn.

Det var den 2 oktober under natten till söndagen som en 30-årig rullstolsbunden kvinna gruppvåldtogs i en bostad i Visby på Gotland. Offret var i behov av att uppsöka en toalett när en invandrare erbjöd sig att hjälpa henne. När de kom fram till bostaden dök flera invandrare upp på platsen där de ska ha deltagit i gruppvåldtäkt mot kvinnan.

Männen greps men släpptes kort därefter . I förhör har en av främlingar medgett att han haft samlag med kvinnan med han påstår att hon ska ha samtyckt och han förnekar till brott.

Händelsen har fått stor uppmärksamhet i media. Inte minst för händelsen då en av Motståndrörelsens aktivister konfronterade de misstänkta våldtäktsmännen. Någon han senare fick Radio Nordfronts civilkuragepris för. Film från konfrontationen på Gotland kan du se här.

Efter konfrontationen har aktivisten trakasserats av polisen medan invandrarmännen blivit flyttade till annan okänd plats för ”deras säkerhets skull”.

Åke Olsson, vice chefsåklagare och som är förundersökningsledare, uppgav senast i november att han före jul skulle lämna besked om eventuella åtal men så verkar det dock inte bli.

— Utredningen pågår fortfarande och jag tror inte det kommer komma något beslut av något slag innan jul. Det är min bedömning, säger Olsson.

De prover som polisens tekniker tagit skickades till Nationellt forensiskt centrum (NFC) och då analyssvaren hade kommit räknade Olsson med att eventuella åtal kunde väckas före jul men utredningen drar alltså ut på tiden.

Källa:
Utredning kring våldtäkt drar ut på tiden


  • Publicerad:
    2016-12-09 10:50