UPPSALA. Ett utskick om att komplettera sitt nyhetsintag genom att läsa alternativa medier oroar.

Ett välformulerat brev har skickats ut till hushåll i Uppland där läsaren uppmanas att ”komplettera ditt nyhetsintag om samhället och omvärlden”. Avsändaren, som är okänd men som i brevet uppger att utskicket producerats på eget initiativ, uppmanar hushållen att läsa bland annat Nordfront, Nationell.nu och Fria Tider. Detta eftersom dessa alternativa medier journalistiskt sett hållet ”oftast högre kvalitet än den etablerade pressen” som i sin tur ljuger och förvränger med politiskt korrekt och agendasättande journalistik.

Upsala Nya Tidning, som är en av de medier som ljuger och förvränger, har intervjuat ”Maria” som säger alla de rätta sakerna för att försvara mainstream-media. Enligt henne är det ”otäckt” att det finns människor som förespråkar att läsare blr komplettera nyhetsintaget.

– Det är otäckt. Det finns krafter i samhället som försöker framföra sina idéer och svartmåla medierna, säger Maria till UNT.

– Det är obehagligt att det finns krafter som försöker påverka Uppsalaborna. Deras syfte är en ökad främlingsfientlighet, fortsätter hon.

Att UNT inte är intresserad av att läsaren får en mer nyanserad bild av samhället och omvärlden framgår redan i rubriken där alternativ media svartmålas som ”extremister”. Där framgår också att alternativa medier ”oroar”, men då Maria inte uppger att hon är orolig inför de alternativa mediernas framfart tolkar Nordfront det som att det är UNT som känner oro.

Källa:
Högerextrema utskick oroar


  • Publicerad:
    2015-05-13 09:20