Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Vaccinkrav för att få flyga till Australien med Qantas

Av Redaktionen, 2020-11-24
redaktionen@nordfront.se

CORONAPANDEMIN. Den som vill flyga internationellt med Qantas måste kunna uppvisa vaccinationsbevis för covid-19. Svenskarna måste vänja sig vid virusutbrott, pandemier och massvaccinationer, säger den judiska vaccintillverkaren Pfizer.

Foto: Wikipedia.

Australien har sedan mars i stort sett stängt sin gränser för samtliga resenärer. Bara medborgare och de med permanent uppehållstillstånd släpps in på kontinenten, och det finns begränsningar för hur många av dem som släpps in varje vecka.

Australiens premiärminister Scott Morrison har öppnat för att kunna införa så kallade resebubblor med ett antal länder som bedöms ha begränsat coronaviruset. Det gäller främst Nya Zeeland och några asiatiska länder.

Någon större öppning av landet kommer inte ske förrän tidigast när ett vaccin finns allmänt tillgängligt, rapporterar TT.

Det australiensiska flygbolaget Qantas meddelar nu att man kommer att kräva att internationella resenärer kan bevisa att de har vaccinerats med covid-19-vaccin för att få flyga med dem.

— Jag tror att det är en nödvändighet för att internationella besökare ska kunna komma hit och för att folk ska kunna lämna landet, säger Qantas chef Alan Joyce till tv-kanalen Channel Nine.

Joyce tror att fler flygbolag kommer att införa liknande krav men säger också att det kan hänga på logistik och teknik.

— Det vi tittar på är om man kan införa ett vaccinationspass, ett elektroniskt pass som visar vilket vaccin man tagit, säger han.

Internationellt samarbete för ”hälsopass”
I Storbritannien samarbetar den brittiska passmyndigheten med hälsovårdsmyndigheter och andra myndigheter som Government Digital Services (GDS),  för att introducera ett hälsopass som ska finnas för varje invånare, både nationellt och internationellt.

Passet som ska vara biometriskt spårbart ska visa att man har de av myndigheterna beslutade nödvändiga vaccinationerna för att få resa omkring i Storbritannien. Passets bärare får då resa omkring även när regioner är nedstängda på grund av att de är nedsmittade med corona eller andra, framtida virus.

Vaccinationspasset, eller hälsopasset, ska även kopplas till pass för resor till och från utlandet.

För den som vill besöka evenemang i Storbritannien, såsom konserter och sportevenemang, utvecklas en teknik med QR-koder som besökarna ska skanna och koppla till sitt hälsopass, för att få delta i samhällsaktiviteter.

Dessa QR-koder ska kopplas till individens covid-19-vaccination. Den som vägrar låta sig vaccineras med de kommande vaccinen, ska nekas tillträde till olika, och ett ökande antal, samhällsfunktioner.

Under tiden har hårdare reserestriktioner införts i bland annat Skottland. Försteminister Nicola Sturgeon från skotska nationella partiet införde i fredags en regel som innebär ett bötesbelopp på 60 pund för varje person som utan godtagbart skäl reser över gränsen till eller från England, Wales eller Irland. Med ett vaccinationspass, kommer skottarna att slippa böter för sådana gränsöverträdelser.

Samtidigt säger juden Mikael Dolsten med dubbla medborgarskap (svenskt och amerikanskt) – som är forskningschef för Pfizers coronavaccin som Sverige har skrivit kontrakt med – i en intervju till Svenska Dagbladet att svenskarna inte kommer att få återgå till ett ”normalt liv” om de inte vaccinerar sig.

Han anser också att det svenska folket måste vänja sig vid virusutbrott, pandemier och massvaccinationer.

Mikael Dolstein är en kraft för judisk Tikkun olam, judarnas självpåtagna uppdrag att hela världen så att den kan bli fullkomlig igen, under judiskt ledarskap.

— Jag hoppas att [USA] kan läka som nation och återigen vara en lysande sol, och föra människor samman snarare än att dra oss undan från världen, säger Dolsten till Jewish Telegraph Agency.


  • Publicerad:
    2020-11-24 14:20