INRIKES. SVT Nyheter låter i ett inslag en bekymrad rasfrämling gråta ut och berätta att det är så kallade ”ensamkommande” från allehanda länder som hårdast drabbats av coronaviruset. Dessa kan på grund av viruset ha svårt att finna ett arbete och riskerar därmed att inte få stanna i bidragsparadiset Sverige.

SVT Nyheter uppmärksammar i ett inslag att den bekymrade rasfrämlingen Hamid Karimi behöver ett jobb för att kunna stanna i Sverige.

Karimi är ett av de tusentals ”ensamkommande barn” som tagit sig den långa vägen till Sverige och genom gymnasielagen fått stanna i vårt land för att ta del av svensk skattefinansierad gymnasieundervisning.

”Ynglingen” som har ett år kvar på gymnasiet menar i inslaget att det är så kallade ”ensamkommande” från Afghanistan och andra länder som drabbats allra hårdast av coronaviruset.

Dessa måste nämligen enligt lagen skaffa sig en stadigvarande försörjning inom sex månader efter gymnasieexamen för att kunna få ett permanent uppehållstillstånd, vilket han menar är svårt just nu på grund av coronaviruset.

Karimi tycker synd om alla ”ensamkommande” som har svårt att få jobb. Själv har han ett år kvar att studera och han hoppas på att det hinner lugna ner sig med viruset innan det blir hans tur att försöka finna ett arbete så att han kan stanna i vårt land.

Karimi har även rönt viss uppmärksamhet i sociala medier där man kommenterat att den ”unge mannen” ser något väderbiten ut: ”Helt normalt att en fullvuxen man pluggar på gymnasiet. Åk hem!


  • Publicerad:
    2020-05-23 11:35