BROTT. En man som stannade till vid en bil med varningsblinkers på längs väg 44 utanför Lidköping misshandlades av så kallade vägpirater under lördagskvällen.

Det var under lördagskvällen som en man stannade till vid en bil som hade varningsblinkers på längs väg 44 utanför Lidköping under lördagskvällen. När mannen kom fram till passagerarna i den stannade bilen visade det sig att dessa var så kallade vägpirater som sedan försökte sälja smycken till mannen. Det hela ledde till att de misshandlade honom.

Men när han kom dit ville de sälja guld. Det hela slutade med att han fick ett knytnävsslag och en spark i magen, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

”Vägpiraterna”, som oftast är av utländsk bakgrund, är ett ovälkommet vårtecken och bedragarna står ofta längs de större vägarna. De ger sken av att behöva hjälp men försöker i stället lura på de bilister som stannar att köpa falska smycken. I vissa fall har bilister rånats.

Polisen manar trafikanter att vara vaksamma och att inte stanna bilen om de känner sig osäkra utan i stället ringa polisen.

Källa:
Vägpirater slog och sparkade man


  • Publicerad:
    2016-03-14 11:00