TYSKLAND. Flera kraftfulla protestaktioner mot ett planerat asylboende i staden Rostock gör att de lokala myndigheterna lägger ner planerna på grund av säkerhetsskäl. Samtidigt som politikerna känner sig missnöjda gläds lokalbefolkningen över beskedet.

Germany

En syn som befolkningen i Rostock inte är bekväma med.

I kölvattnet av den pågående massinvandringen till Tyskland hade de styrande i staden Rostock tänkt sig att öppna ett asylboende mitt i staden. Dessa planer väckte dock starkt missnöje hos lokalbefolkningen som genomförde flera protester och aktioner mot det tilltänkta asylboendet. Bland annat ska tyska ungdomar ha försökt att storma byggnaden.

I samråd med Rostocks polis valde politikerna därför att lägga ner planerna på ett asylboende i staden på grund av säkerhetsskäl. Utöver detta har även ett redan aktivt boende för ”minderåriga flyktingar” i Rostock delvis evakuerats, också detta på grund av säkerhetsskäl.

Några politiker tycker dock att det är fel att lyssna på vad folket har att säga om folkutbytet:

— Jag ställer mig frågande till att vi tillåter oss själva bli tillsagda var flyktingar ska tillåtas att bo och inte bo av högerextremister. De kommer att se det här som en seger för dem, anser kommunfullmäktigeordföranden Uwe Michaelis.

Bland folket låter det dock annorlunda. En man som bor i området säger att ”polisen var här hela tiden förr, nu är det lugnt”. En kvinna säger att de ”minderåriga flyktingar” som nu evakuerats var en del av ett ”provokativt gäng”.

Olika attacker mot flyktingboenden har ökat kraftigt i Tyskland det senaste året. Att det givit så här tydliga resultat är dock någonting nytt.

Källa:
Public protest forces German city to remove refugees and backtrack on migrant centre


  • Publicerad:
    2016-08-09 22:20