VÅLDSVÄNSTERN. I åratal har butiksinnehavaren Sanna Rylander i Helsingborg trakasserats av den våldsbejakande djurrättsorganisationen Djurfront, som både mordhotat henne och förföljt henne och hennes anställda. Nu åtalas hon för misshandel efter att hon tog en manlig aktivists skyltar.

Djurfront utanför Butik Viva Nilla i Helsingborg. Skärmbild: Facebook.

Klädbutiksägaren Sanna Rylander i Helsingborg har sedan åratal varit måltavla för systematisk terror från den våldsbejakande organisationen Djurfront, skriver GP.

Som Nordfront tidigare uppmärksammat så har vänsterextrema Djurfront beskrivits som den mest extrema och våldsamma djurrättsorganisationen i Sverige, med kopplingar till den antifascistiska våldsvänstern. Organisationen förespråkar att all form av hushållning med djur ska upphöra och att alla ska åläggas en vegansk livsstil.

Svartklädda och maskerade Djurfrontsaktivister har regelbundet stått utanför Rylanders butik där de filmat alla kunder som vågat sig in i butiken. Några har iförda blodiga djurdräkter skrikit ”mördare”.

Sanna Rylander har nattetid tagit emot hundratals hotfulla telefonsamtal, däribland mordhot. Både Rylander och hennes släktingar och anställda har hängts ut på Djurfronts hemsida med hemadresser och uppmaningar om att trakassera henne.

Aktionerna har varit regelbundna, kreativa, oförutsägbara. Det händer alltid något när vi dyker upp” skriver Djurfront på sin hemsida.

Anledningen till trakasserierna ska vara att det i Rylanders butik Viva Nilla säljs enstaka plagg med pälsdetaljer.

Organisationen uppger helt öppet att målet är att ”Krossa Viva Nilla”.

Efter att Rylander en dag tappade tålamodet och tog skyltar ifrån en manlig aktivist så är det nu hon som åtalas, för ”misshandel”. Hon krävs även på nästan 8 000 kronor i skadestånd för ”kränkning”.

— Jag är så trött på det här landet. Allt är upp och ner. Jag blir trakasserad och förföljd i flera år, men i slutändan så blir det jag som ska få betala 10 000 till dom. Sverige är ett skämt, konstaterar Sanna Rylander till GP.

Djurfrontsaktivisten å sin sida menar i förhör med polisen att Rylander ska ha riktat en spark mot hans huvud när han låg på golvet och att hon även tagit stryptag på honom så att han tillfälligt svimmat av. Mannen, som tidigare är dömd för djurrättsrelaterad brottslighet, uppger sig även ha behövt besöka akutsjukvård och kurator efteråt.

Rylander uppger å sin sida att hon ringt polisen som inte kom. Efter en halvtimme tog hon då istället skyltarna från mannen och försökte hindra honom att filma.

Polisen menar att de inte kunnat hindra Djurfront från att trakassera butiken eftersom det ”inte finns någon lag som säger att man inte får stå utanför butiken”.

 


  • Publicerad:
    2021-02-03 15:20