LINKÖPING. När Näste 1 besökte Linköping i lördags så fick aktivister och medlemmar ett smakprov på hur det är att vara en organiserad nationalsocialist i Sverige. Detta innebar allt ifrån sinnesförvirrade poliser till organisationskamratskap andra bara kan drömma om. Här följer en rapport från Nordfronts korrespondent i Näste 1.

Lördagen den 4 mars samlades Näste 1 i Linköping för en offentlig flygbladsutdelning. Linköping med sina cirka hundratusen invånare är en inte allt för stor stad så tanken var att dagen skulle gå väldigt lugnt till. Aktiviteten gick av stapeln klockan 12:45, fanor och banderoll vecklades ut och de cirka 25 deltagande spred ut sig på torget vi befann oss på. Något som var tydligt i Linköping var bristen på mångkultur i staden. Självklart var de inte befriade från detta men mängden var förvånande låg. Ju mindre mångkultur en stad brukar ha desto högre antal kulturmarxister brukar fylla stadens gator och talar om hur bra mångkultur och rasblandning egentligen är.

Kulturrödingar som står och propagerar för mångkultur och rasblandning samtidigt som de själva bor i vita områden.

Diskussioner fördes i alla hörn av torget och höll sig på en god nivå. Flygblad delades ut åt alla håll och kanter och många var positiva till vår närvaro. Polisen hade självklart kommit för att ”säkra vår säkerhet på plats”, men hade ej upprättat dialog. Efter ett tag försökte en judisk socialdemokratisk politiker vid namn Martin Tollén rycka flygblad ur en av de deltagandes händer för att fort smita därifrån men en aktivist sprang dock ikapp mannen för att ifrågasätta hans beteende.

”Oy Vey!”

Medan fotografen på plats fotade händelsen kom ännu en provokatör fram för att medvetet gå in i honom. Ord växlades hastigt och provokatören närmade sig fotografen för att fysiskt konfrontera honom. Han puttades snabbt bort och en annan aktivist kom hastigt för att slänga sig in i provokatören för att visa att hans beteende inte var acceptabelt. Provokatören fick tid på sig att tänka efter om det han försökte göra verkligen var värt mödan och rörde sig snart ifrån platsen.

Provokatören.

Juden befann sig fortfarande på torget och började prata med en av aktivisterna då han ville få svar på hur man kunde ha åsikter om ”Guds utvalda folk”. Han fick svar på tal men ville ändå inte ge sig. När aktivisten tröttnat på judens gnäll så gick han därifrån för att fortsätta aktiviteten och då visade mannen ren chutzpah och följde efter denne med sin mobilkamera i högsta hugg. En annan aktivist såg detta och tröttnade på hans beteende och gick snabbt fram för att avlägsna telefonen. Polis kom till platsen för att mota bort aktivisten. Juden fick tillbaka sin telefon av polisen och avlägsnade sig.

Det ”kulturmarxistiska motståndet” var inte över än, snart hade tre män visat sig i hörnet av torget med vad som liknade kommunistiska fanor under armarna. Dessa hade med sig bord och kaffe men deras närvaro var endast märkbar för den med skarpa ögon. Efter dessa hade blivit fotograferade, ifrågasatta och haft dialog med polis så lämnade de torget.

Arbetarklassens självutnämnda förkämpar stod helt passiva på torget innan de begav sig därifrån.

En annan röd figur på andra sidan torget visade sig snart och började fotografera aktivisterna. Mannen drog snabbt till sig uppmärksamhet av både polis och aktivister.

Det konstaterades snabbt att mannen är känd som gammal aktiv i de båda misslyckade organisationerna Revolutionära fronten (RF) och Antifascistisk aktion (AFA). Mannen konfronterades snart av aktivister på plats men polisen lade sig i illa kvickt.

Av oklara anledningar ansåg polisen att mannen inte borde vistas på platsen och han blev därmed omhändertagen.

Den rasfrämmande rödingen ”eskorteras” bort från platsen av polis.

Aktiviteten fortsatte och dialog upprättades med polis, dialogen var under dagen god och ansvarig på plats meddelade senare att vi snart skulle avlägsna oss från torget. Polisen tillfrågades om de skulle försöka trakassera de deltagande när de skulle röra sig därifrån, varpå den ansvarige inte fick något svar.

Aktiviteten rundades av och fanor och banderoll rullades ihop. Efter hundra meter började polisbilar och bussar ställa sig runt gatan där de deltagande befann sig. Poliser började närma sig och det började bli tydligt att polisen inte skulle låta oss gå ifrån platsen ostört. En polis utropade ”vi säckar dom!”. De deltagande trycktes upp mot väggen för att visiteras och identifieras men kommunikationen hos polismakten är otroligt bristande och de deltagande skulle hux flux sättas på marken i led för att ytterligare förlöjligas.

Polisen började därefter att visitera samtliga på plats och ordningsmaktens arbete var som vanligt bristande och tiden tickade på. En av de deltagande på plats ropade under tiden slagord och hänvisningar till Nordfront.se till folket som hade samlats för att se vad som händer med politisk opposition i Sverige. Dåligt humör som polisen redan hade så drog de genast upp denna för att omhänderta och skjutsa iväg honom ut ur staden. Anders Rydberg som var ansvarig på plats hade förts bort av polisen till ett gatuhörn där han försökte att föra en dialog med de yttrandefrihetshatande konstaplarna men detta ledde till att även han skulle omhändertas och skjutsas iväg.

Chefen över Näste 1, Anders Rydberg, förs bort av polis för att ha ifrågasatt deras behandling av aktivisterna.

En annan aktivist anklagades för att ha gjort våldsamt motstånd så denne fick också åka skattebetalad resa därifrån. Dagens polisinsats kommer nog att hyllas i polisens fikarum som det bästa Linköpings poliskår någonsin åstadkommit. Men som de flesta redan är medvetna om så handlar det endast om trakasserier mot de som motsätter sig sionisterna och folkförrädarna som polisen så blint slavar för.

Som vanligt så finns det alltid obegränsat med resurser när det gäller att trakassera oppositionella.

Alla som deltog på aktiviteten samlades snart upp igen efter att ha blivit släppta av polisen och trots alla störningsmoment under dagen ansågs flygbladsutdelningen ha varit väldigt lyckad.

Dagen var dock inte över än för våra tappra gatukämpar, det skulle nu hållas kamratafton en bit utanför Linköping. Väl på plats mötte man upp med fler kamrater och även sympatisörer till organisationen. Konferencieren hälsade alla välkomna och därefter hölls föredrag av en kamrat. Vi blev även ärade med Vera Oredssons närvaro som också höll ett föredrag. Därefter serverades mat.

Samtliga åt sig mätta och belåtna. Kvällen hade precis börjat men stämningen var på topp. Man skrattade över dagens händelser, politik diskuterades och barn lekte. Allt var precis som det skulle vara. Jag talar för alla när jag säger att det var en härlig kväll som kännetecknades av god kamratskap. Det var ett perfekt slut på en händelserik dag.

 

Intervju med Anders Rydberg

Hej Anders! Vad har du att säga gällande lördagens flygbladsutdelning?

Vi tänkte bryta lite ny mark genom att besöka Linköping där vi inte har varit på många år. Vi ställde upp på Lilla torget med fanor och en banderoll och reaktionerna var som vanligt blandade. Det positiva var att det var väldigt många som känner till oss och som regelbundet besöker Nordfront.
När vi skulle gå från platsen mot bilarna så hann vi bara ett 50-tal meter innan polisen attackerade oss på ett onödigt brutalt sätt genom att trycka upp folk mot väggen och där fortsätta sin brutala behandling genom att vrida om armar och trycka upp sina armbågar i huvudet på våra aktivister samtidigt som dom skrek förolämpningar.

Allt detta gjorde man samtidigt som allmänheten tilläts fotografera och filma oss under denna förnedrande handling. När jag påpekade detta så blev jag bortkörd från platsen på grund av ”ordningsstörning”. När jag frågade vad ordningsstörningen hade bestått i så svarade polisen att jag hade talat utan deras tillstånd.

Jag ser dock aktiviteten som väldigt lyckad, vi fick ut över 700 flygblad och hade flera intressanta diskussioner. Sen kan jag meddela att polisens agerande i Linköping har gjort alla i Näste 1 är ännu mer motiverade att fortsätta kämpa.

Kan du berätta lite om de politiska motståndarna?

Det var en jude som uppträdde aggressivt och ryckte till sig flygblad som han sedan demonstrativt rev sönder. När han kom fram en fjärde eller femte gång och tryckte upp sin telefon i ansiktet på en aktivist i syfte att provocera fram en reaktion så blev han tillrättavisad genom att aktivisten tog hans telefon och la ner den på marken. Det dök även upp några kända rödingar men då snuten i stort sett hade ockuperat torget så uppstod det ingen konfrontation utan de sprang emellan.

Vad anser du om polisens agerande?

Klumpigt. Det får ju till följd att vi inte kommer vara lika samarbetsvilliga i framtiden.

Kommer vi att få se mer av Motståndsrörelsen i Linköping?

Absolut!


  • Publicerad:
    2017-03-06 16:38