SVERIGE. I början av januari ska en ung flicka ha blivit våldtagen på det kända Eriksdalsbadet i Stockholm. Polisen kommer nu att börja patrullera på badhuset för att öka tryggheten.

Den senaste tiden har rapporterna om sexuella ofredanden på badhus runt om i Stockholm och övriga Sverige ökat. Även i etablerad media har det framkommit hur asylsökare och så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” har trakasserat kvinnor och unga flickor både i pooler och i omklädningsrum. Eriksdalsbadet i Stockholm är inget undantag.

För en tid sedan införde därför Eriksdalsbadet separata bubbelpooler för män och kvinnor. Åtgärderna hjälpte dock inte och nu finns misstanke om att en ung flicka har blivit våldtagen på badet.

Enligt uppgift så ska personalen på badet ha sett vad som skedde och anmält det till polisen. Andra källor hävdar att flickans mamma ringde till badet och berättade vad som hänt. En polisanmälan har i alla fall gjorts och polisen ska nu börja patrullera inne på badet.

Badhuset vill inte peka ut någon enskild grupp som skyldiga utan säger att det rör sig om ”unga män utan vårdnadshavare”. Enligt uppgift så är ännu ingen gripen för dådet.

— Det är en anmälan som bygger på andrahandsuppgifter, och det finns varken målsägare eller någon misstänkt. Personal på badet har lämnat uppgifter till polisen om att de hört att ett brott kan vara begånget och vi har det som ett ärende, säger Elisabeth Anestad, biträdande polisområdeschef i City, och fortsätter sedan:

— Vi ser att anmälningarna ökar och tar det på stort allvar. Man ska inte känna sig orolig för att bli utsatt för sexuellt ofredande när man går för att bada och ha roligt.

Polisen räknar med att det finns ett mörkertal av personer som inte har anmält och ett av syftena med närvaron vid badhuset är just att få in fler anmälningar.

Källor:
Ökat antal ofredanden på Eriksdalsbadet
Polisen ska börja patrullera på Eriksdalsbadet
Flicka våldtogs på Eriksdalsbadet


  • Publicerad:
    2016-01-26 23:25