I dagarna har media dagligen uppmärksammat småländska orten Forserum där en somalisk lokal ska ha utsatts för stenkastning och en somalisk man blivit misshandlad av svenska ungdomar. Aftonbladet kallar situationen i Forserum för ett ”rasistiskt skräckvälde”.

Något som inte var lika viktigt att belysa var att en 13-årig svensk flicka släpades in på ett asylboende i Surahammar och våldtogs av en 27-årig asylsökande man.

Den 13-åriga flickan, utan koppling till asylslottet Westsura herrgård, hade promenerat förbi en kväll i juni. Den asylsökande nigerianen Farouk Grillo hade därefter tvingat in flickan i herrgårdens bastu och förgripit sig på henne. Grillo har förnekat att han våldtagit flickan. Däremot uppger att han stoppat ner handen innanför hennes trosor. Man har dock hittat mannens sperma inne i flickan och DNA-provet och skadorna visar att en våldtäkt har ägt rum, konstaterar tingsrätten.

Straffet för Farouk Grillo blir tre års fängelse och utvisning. De enda medier som hittills nämnt detta är lokaltidningen Vlt.se och Västmanlandsnytt.

Ekot med flera större medier belyste saken i korta ordalag innan domen fastställdes. En detalj som dock utelämnades var att våldtäkten begicks av en asylsökande på ett asylboende.


  • Publicerad:
    2012-08-29 23:50