Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Våldtäktsbelastat parti misslyckades med överklagan – Motståndsrörelsen behåller sin yttrandefrihet i Boden

Av Redaktionen, 2018-09-06
redaktionen@nordfront.se

BODEN. ”Boden mot rasism” – en frontorganisation för det så kallade Rättvisepartiet socialisterna – överklagade nyligen Nordiska motståndsrörelsens tillstånd att ha ett valtält i centrala Boden. Nu avslår Förvaltningsrätten överklagan och dömer att Motståndsrörelsens tält får stå kvar.

Många nyfikna bodensare har besökt Motståndsrörelsens valtält i Boden. Foto: Nordfront.

Med endast 711 namnunderskrifter lämnade ”Boden mot rasism” (BMR) förra lördagen in en överklagan till Förvaltningsrätten mot Nordiska motståndsrörelsens tillstånd att ha ett valtält i stadens centrala delar. BMR trycker i överklagan framförallt på att det ”redan har skett fysiska tillbud från NMR:s medlemmar mot personer i Boden i anslutning till deras valtält”, men också att organisationens ”bakgrund” gör att yttrandefriheten ska upphöra att gälla.

Men under torsdagen avslog Förvaltningsrätten BMR:s överklagan.

Domstolen menar att tillståndet enligt grundlagen endast kan upphävas ifall ordning och säkerhet inte kan upprätthållas, vid kraftiga trafikstörningar eller om rikets säkerhet hotas. Då polisen i Boden motsätter sig ett upphävande av tillståndet och menar att de kan upprätthålla ordningen medger inte grundlagen att tillståndet kan dras in.

Simon Holmqvist, som är Nordiska motståndsrörelsens kampanjansvarige i Boden, kommenterar:

— Det var förstås ett väntat beslut. De ”fysiska tillbud” som trotskisterna svamlar om har bevittnas av polisen och därmed blir deras lögner om vad som skett vid vårt tält meningslösa. ”Boden mot rasism” bör lägga fokus på att vässa sina argument, så att de kan våga möta sina politiska motståndare i en öppen diskussion istället för att förgäves försöka tysta dem.

Angående att 711 personer har skrivit under överklagan säger Holmqvist:

— Det var en patetisk insats. Många som skrev på listan bor dessutom inte ens i Boden och frågan är om alla ens är verkliga personer. Majoriteten av de 28 000 människor som bor i kommunen anser förstås att alla har rätt att valkampanja på samma villkor, även sådana med andra åsikter än en själv.

”Boden mot rasism” är en frontorganisation för det så kallade Rättvisepartiet socialisterna i Norrbotten. Det trotskistiska partiet är ökända, även bland andra vänstergrupper, och har i Norrbotten fått smeknamnen ”Våldtäktspartiet socialisterna”. Detta efter att de avslöjats att en av deras medlemmar i Luleå – afghanen Farid Soltani utnyttjade livlösheten hos en svensk kvinna som försökte ta livet av sig med tabletter genom att våldta henne. Soltani motiverade våldtäkten med att det var hans ”sista dag i Sverige” och att han ”bara skulle ha roligt”.

Simon Holmqvist, Robert Eklund och kommunfullmäktigekandidaten David Nilsson kommenterade även överklagan i det senaste avsnittet av Studio Bothnia:

Källor:
De överklagar nazisternas valtält
Avslår överklagan – NMR får stå kvar


  • Publicerad:
    2018-09-06 10:30