MÅNGKULTUR. Personer ur ett invandrargäng, som i åratal har våldtagit barn, skrek ”Allahu Akbar” under rättegången när de blev fängslade för att ha utnyttjat en 12-årig flicka som blev gravid efter övergreppet.

De åtalade gärningsmännen.

Sex män dömdes under veckan till fängelse mellan 10 och 20 år för att ha sexuellt utnyttjat minst två unga flickor i den brittiska staden Rotherham mellan 1999 och 2001. Flickorna ska enligt domen ha blivit lurade med alkohol och narkotika och de blev därefter tvingade till att ha samlag med flera olika män från det att de var elva år.

Domen är avslutet på en serie av rättegångar efter att en rapport om sexuellt utnyttjande av barn avslöjade att mer än 1400 unga, främst vita arbetarklass-flickor, hade blivit våldtagna i staden under en 16-årsperiod. Detta har lett till att 18 personer, endast arabiska män, blivit dömda till fängelsestraff.

Att övergrepp obemärkt kunde ske i staden i över femton år ska bero på att lokalpolisen och barnskyddstjänsten ska ha struntat i att varna myndigheterna om vad som pågick i rädsla för att bli kallade för ”rasister” eftersom att förbrytarna var invandrare.

Det var emotionella och kaotiska scener under rättegången i Sheffield Crown Court efter att två av de åtalade ropade ”Allahu Akbar” när de leddes ut från salen.

Bröderna Basharat Dad och Nasar Dad samt Tayab Dad dömdes för våldtäkt tillsammans med Matloob Hussain, Mohammed Sadiq och Amjad Ali. Basharat Dad dömdes till 20 års fängelse, Nasar Dad fick 14 år och sex månader, Tayab Dad fick 10 år, Hussain fick 13 år, Sadiq fick 13 år och Ali dömdes till 11 års fängelse.

Flickans graviditet skapade stora rubriker i brittiska tidningar under 2001 när hon omtalades som en av Storbritanniens yngsta mammor någonsin. Även om fem män greps kort tid därefter gick det inte vidare till rättegång då offret inte kunde säga vem av männen som hon hade haft samlag med var pappa till barnet.

Se klipp om händelsen nedanför:

Källor:
Voldtektsmenn ropte «Allahu Akbar» i retten
Rotherham child sex gang shout ’Allahu Akbar’ in court as they are jailed for 80 years for abusing girls, including one who became pregnant at just 12, after being groomed with alcohol and drugs


  • Publicerad:
    2017-02-09 09:00