MÅNGKULTUREN. I mitten av maj överfölls och våldtogs en kvinna i Luleå. I slutet av augusti lade polisen ned utredningen.

De allra flesta våldtäkter aldrig anmäls aldrig och av de som anmäls läggs de flesta utredningar ner. Vidare sker de allra flesta våldtäkterna utanför hemmet och begås av gärningsmän som inte är närstående offret. Sätter man sedan detta i relation till hur många invandrare som faktiskt ändå fälls för våldtäkt så förstår man hur skrämmande många våldtäkter som massinvandringen för med sig.

Denna väldigt korta text handlar om en av alla nedlagda våldtäktsutredningar i dagens mångkulturella Sverige.

Den 18 maj överfölls och våldtogs en kvinna av en okänd gärningsman på Sandgatan i stadsdelen Svartöstaden i Luleå. Exakt vid vilken tid och på vilken plats det skedde eller vad som hände är svårt att veta eftersom det är sekretess på polisens förundersökning och inga medier har skrivit om fallet.

Då gärningsmannen är okänd så går det såklart inte att säga något säkert, men med vetskap om att det nästan bara är utomeuropeiska invandrare som begår överfallsvåldtäkter så är det sannolikt att det även i detta fall handlade om en rasfrämling.

Av de rättshandlingar som går att beställa ut framgår det att det fanns ett vittne till någon del av händelserna runt våldtäkten, men trots det så valde åklagaren eller förundersökningsledaren att lägga ner utredningen. Det står även någon formulering om att det inte går att bevisa att den eller de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till brott, men om det betyder att det har funnits någon eller några misstänkta eller om det kanske bara handlar om en standardformulering när inga misstänkt finns är svårt att veta.

Och där slutar förmodligen allt när det gäller denna våldtäkt. Bara om någon ytterligare bevisning dyker upp längre fram öppnas ett mål upp igen, något som är väldigt ovanligt. Troligtvis är utredningen nedlagd för gott. Ytterligare en kvinna, mest sannolikt en etniskt svensk kvinna, har blivit våldtagen och kommer troligtvis aldrig att få upprättelse för det.

Källor:
Luleå TR B1494-18 Aktbil 1 Sekretess
Luleå TR B1494-18 Aktbil 9


  • Publicerad:
    2018-09-12 13:20