STRAFF. Serievåldtäktsmannen och TV-dansaren Julio Kopseng har dömts till 21 års fängelse för 16 fall av våldtäkter.

Kopseng

Serievåldtäktsmannen Julio Kopseng, 38 år, dömdes i onsdags till 21 års fängelsestraff av den norska hovrätten. Domen är den strängaste våldtäktsdomen i norsk historia.

Den colombianske dansaren dömdes i mitten av april för att ha våldtagit 16 kvinnor, ett våldtäktsförsök och för att ha misshandlat sin sambo grovt i en åtta månder lång period.

Åtalet var en sammanslagning av två överklaganden från 2015. Den första domen var från 2015 då han dömdes till tolv års fängelse för att ha våldtagit sex kvinnor. Den andra var från februari samma år då han dömdes till 15 års fängelse för att ha våldtagit nio kvinnor hundratals gånger.

Kopseng är dessutom dömd sedan tidigare till tre och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit två kvinnor. Våldtäkterna som Kopseng har utfört har av offren beskrivit som brutala och våldsamma.

Julio Kopseng föddes i Colombia och blev adopterad till Norge som barn. Han är en känd dansare och har bland annat varit med i Norska talanger på TV2 och har uppträtt som dansare i barnprogram på NRK. Han har också drivit en talangscoutsagentur som han utnyttjade för att träffa intetanande kvinnor.

Källa:
Voldtok 16 kvinner – dømt til 21 års forvaring


  • Publicerad:
    2016-05-26 14:50