VALET 2022 Efter att ha svängt fram och tillbaka är de flesta nu överens om att det blir Ulf Kristerssons högerblock som får bilda regering efter valet. Men vad innebär detta för Sverige?

Under gårdagens valvaka skrev jag en artikel om att Magdalena Anderssons (S) rödgröna block såg ut att ta hem en marginell seger i valet. Detta kom dock att ändras och nu ser det istället ut som att Ulf Kristerssons underlag med M+SD+KD+L har en knapp procents och något enstaka mandats övertag.

Det är ju fortfarande inte över och det kan faktiskt svänga igen, men vi kan nog leka med tanken nu att Sverige – på något sätt – får en regering som enligt rödgröna politiker har färgen ”blåbrun”.

Många nationella tror jag känner en försiktig optimism över detta att ett parti som Sverigedemokraterna kan komma att hamna i regeringsställning. Partiet har dock en hel del förhandlingar att göra för att få till det eftersom de övriga partierna trots att SD nu är blockets största parti har inställningen att SD bara ska vara ett stödparti medan de andra bildar regering. Liberalerna säger till och med att man vägrar rösta för en regering där SD ingår.

Men Jimmie Åkesson är ju något mer machiavellisk än övriga partiledare, så det vore inte helt omöjligt att han faktiskt fixar det. Kanske blir han vice statsminister eller åtminstone lyckas göra SD till ett stödparti med stort inflytande över en M-ledd regering. Är detta något positivt?

Min åsikt är att SD har lett till att invandringsfrågan normaliserats, som oppositionsparti har man agerat ”underdog” och skapat en känsla av en invandringsvurmande elit mot ett invandringskritiskt folk. Detta har varit effektivt för att spä på politikerföraktet och dessutom gjort att motståndet mot både makten och massinvandringen vuxit.

Men som regeringsparti eller stödparti till en regering kommer SD att behöva kompromissa en hel del och transformeras till ett normalborgerligt parti. En stor del av SD:s väljare är ju också gamla M-röstare som säkert inte har något problem med det. Effekten detta får på invandringspolitiken tror jag kommer att vara ytterst begränsad.

Vad de "blåbruna" är helt överens om

Hur är det då i övrigt? SD med samarbetspartier utmärker sig med att älska militant och totalitär globalism om möjligt än mer än Magdalena Anderssons lag. Det älskar EU och Nato och kriget mot Ryssland, hårda tag mot oliktänkande, övervakning och terrorlagar för att kväsa oliktänkande.

Detta samt lägre skatter och kärnkraft är i princip vad man är överens om. På Expressen kan man läsa vad en högerregering definitivt kommer att införa:

Hemlig avlyssning och avläsning av gängkriminellas datatrafik; utvisa fler gängkriminella; skärp straffen kraftigt för gängkriminella; inför visitationszoner för att söka efter illegala vapen och sprängmedel; inför ett system med anonyma vittnen.

Det är den typen av förslag som ”Sverigevänner” älskar. Men egentligen är det bara samma typ av metoder som justitieminister Morgan Johansson (S) älskar, bara lite mer. Alltså helt verkningslöst. Överhuvudtaget saknar en liberaldemokratisk och mångkulturell stat de verktyg som behövs för att hantera dessa problem, och därför återstår endast totalitära 1984-metoder.

Utvisa fler gängkriminella? Det är inte möjligt, i princip alla gängkriminella är andra generationens invandrare som är medborgare och inte kan utvisas. Typiskt valfjäsk för väljare som tror att de gängkriminella som krigar i förorterna kom under den så kallade flyktingkrisen 2015.

Man vill också utreda kriminalisering av att vara med i ett kriminellt gäng. Så om det inte funkar att förbjuda politisk opposition genom att kalla det ”rasism” eller ”terrorism” så kan man bara säga att det är ett ”kriminellt gäng” – detta sker redan idag inom vissa myndigheter.

En sådan lag går ju också bara att använda mot organisationer som har formella medlemskap och strukturer, vilket inte invandrargängen i regel har. Istället kommer det att användas framgångsrikt mot exempelvis MC-klubbar som valt att leva utanför samhället, eller som sagt organisationer som Nordiska motståndsrörelsen.

I övrigt fortsätter det på samma linje: ”Vistelseförbud” i vissa områden för fängelsedömda exempelvis är ju härligt. Om du någonsin suttit i fängelse så vill SD att det ska finnas vissa områden i landet du aldrig får besöka. Man vill också öka möjligheten att ”beslagta kriminellas egendomar”, vilket betyder att en person som av polisen anses ”kriminell” inte längre har någon äganderätt. Man utgår bara från att allt är köpt genom pengar som intjänats genom brottslig verksamhet.

Och för att genomdriva allt detta förstås mer övervakning genom kameror, buggar, telefonavlyssning och intrång i människors telefoner och datorer.

De kommer aldrig att ge tillbaka dina friheter

Till alla som röstat SD trots detta för att ”SD vill i alla fall minska invandringen” vill jag bara påminna om att när staten tar dina friheter så kommer de aldrig någonsin att ge tillbaka dem, annat än att du själv tar tillbaka dem. Inget av detta kommer alltså att försvinna ifall du inte gillar det och röstar fram en annan regering nästa gång.

Vi andra har ju redan för länge sedan slutat förvänta oss något annat av politikerna och inser att lägga lappen i lådan-vägen är stängd för verklig politisk förändring.

Men för all del, välkommen till det nya ”blåbruna” Sverige, Sverigevänner!