Onsdag 5/9 besökte medlemmar från Kampgrupp 503 förtidsröstningslokaler i Karlskoga, där misstänkt valfusk uppdagades på två ställen. Vid kommunhuset hade någon gömt Nordiska motståndsrörelsens valsedlar under Moderaternas! Valförrättaren på plats informerades om detta och sin brist i ansvaret att upprätthålla ordning bland valsedlarna.

Vid ankomsten till biblioteket visade det sig att det inte fanns några valsedlar överhuvudtaget! Valförrättaren såg märkbart nervös ut och försökte först påstå att de inte mottagit några från organisationen, men när medlemmarna erbjöd honom bildbevis på när han i egen person mottog dessa förra veckan ändrades tonen genast och vederbörande mottog nya med en försäkran om att de skulle undersöka saken.

Dessa ställen kommer nu att punktmarkeras och fler kontroller kommer att utföras, och om det då visar sig att dessa valförrättare återigen misslyckats med att upprätthålla de lagstadgade spelreglerna även för vårt parti, kommer åtgärder att vidtagas med dokumentation och anmälan om valfusk.

Efter detta begav sig medlemmarna vidare för att dela ut foldrar med valsedlar till drygt 500 hushåll i Karlskoga- och Kristinehamns kommun.


  • Publicerad:
    2018-09-07 17:30