Tidigt på morgonen 9/4 sammanstrålade delar av Kampgrupp 503 för en heldag i värmländsk skog och mark. Målet för dagen var att öva på navigering, utforska naturen och stärka gemenskapen i gruppen.

Man startade med att vandra med packning cirka 5 km i varierad terräng för att sedan ta en liten välbehövlig matpaus i solen. Sedan bar det vidare, nu började det bli lite hårdare terräng, upp och ner i dalar.

Efter ytterligare 5-6 km stannade man till för att gå igenom olika metoder att navigera. Utöver karta och kompass så lärde man sig att man kan ta reda på vart norr och söder ligger genom att se vart solen står och genom hur träd och växter växer, hur myrorna bygger sina myrstackar osv. Sedan var det lunchdags och maten tillagades på spritkök.

Mätta och belåtna begav man sig vidare. Med nya kunskaper i navigering så kände gruppen sig manad att utan hjälp av vandringsleder och stigar ta sig hem genom obanad terräng. Detta kom till att bli den tyngsta biten av dagens vandring. Terrängen var väldigt varierande: tät skog, en stor myr, kalhygge, och ung granskog.

Efter att under dagen vandrat nästan 20 km i strålande solsken så var man framme vid bilarna vid 16-tiden. Sammanfattningsvis så hade man en riktigt trevlig dag ute i naturen och liknande aktiviteter i Värmland är redan planerade!

imageimageimage


  • Publicerad:
    2016-04-15 16:00