Söndagen den 15/4 samlades en del av Motståndsrörelsens aktivister och medlemmar från tredje nästet för olika aktiviteter.

Först och främst begav sig gruppen ut på en vandring i naturreservatet kring Fjälkinge backe i Kristianstads kommun. I ett skönt aprilväder utan regn började vandringen uppför Skånes högsta backe.

Vandringen var inte tänkt att vara så fysiskt ansträngande utan mer av social karaktär, men för att åtminstone göra det lite tuffare så valde man att inte använda den vandringsled som finns utstakad utan istället att gå sin egen väg genom terrängen, över stock och sten. Hela rutten kantades av god kamratskap och många skratt i skön harmoni med avkopplingen i den vackra skånska naturen.

Väl uppe på toppen av backen kunde en fin utsikt över närområdet skådas. Då rutten trots allt kändes lite för enkel och kort valde aktivisterna att gå ner och upp igen ett annat håll genom terrängen innan det var dags för fika. Kaffe och smörgåsar avnjöts samtidigt som viss planering för framtiden i Skåne gicks igenom.

På vägen tillbaka mot lade aktivisterna märke till hur mycket skräp folk helt respektlöst hade slängt i naturreservatet. Man valde därför att att städa upp alltsammans längs vägen tillbaka för att sedan köra det till en återvinningsstation på orten.

Efter väl utfört städarbete åkte alla gemensamt vidare till en för dagen hyrd träningshall för att genomföra en av nästets regelbundna kampsportsträningar. Efter uppvärmningen, där det spelades handboll, låg fokus för dagen på att träna försvar mot närstridsvapen. Detta kombinerades med det vanliga sparringschemat och styrkeövningar innan det var dags att avrunda en mycket lyckad dag.

Är du intresserad av att bli en del av Motståndsrörelsens tredje näste eller vill du veta mer om vår verksamhet i Skåne och Blekinge? Hör av dig till simon.lindberg@patriot.nu


  • Publicerad:
    2012-04-16 00:00