Lördagen den 13:e oktober bestämde sig en grupp aktivister från näste 1 att bege sig ut i skogen och träna på överlevnadskunskap.

Samlingen var satt till kl 09:00 på morgonen och när alla var på plats begav de sig till ett stort skogsområde söder om Uppsala. Från parkeringen började vandringen längs en stig fram till ett vindskydd i skogen. Väl där hölls utbildning om navigation, orientering, användbara växter och hur man gör upp eld. 

Efter utbildningen och en lunch så bestämdes det att deltagarna skulle vandra ytterligare några kilometer in i skogen och bygga ett vindskydd med hjälp av en pressening och ett nedfallet träd. Sedan gjordes en eld upp på platsen med hjälp av enbart ett tändstål och naturmaterial. Snabbt spred sig en gemytlig stämning i gruppen som tillsammans började tillaga middag bestående av bland annat kantareller som hittats i skogen.

När det senare började mörkna i skogen så bestämde sig aktivisterna för att det var dags att börja bege sig hemåt och att man skulle navigera sig fram genom skogen i becksvart mörker utan hjälp av vare sig lampor, karta eller kompass. Detta gick mycket bra och framme vid parkeringen kunde det konstateras att alla deltagande var mycket nöjda med dagen och att de redan längtade efter nästa gång. Sammanlagt tillryggalades ungefär 3 mil under dagen.


  • Publicerad:
    2012-10-19 21:47