STOCKHOLM. När Roger Sahlström skulle filma och intervjua vänsteraktivister som bedriver en husockupation hettade det till och han jagades iväg av ockupanterna och blev uppmanad att lämna platsen av polisen.

Roger Sahlström har tidigare skrivit för den sionistiska och counterjihadistiska tidningen Dispatch international, där han bland annat hetsade mot Svenskarnas parti och etnonationalismen.

Numera verkar Sahlström också samarbeta med Nya Tider och det var för den tidningens räkning han skulle besöka en husockupation i en gammal skolbyggnad i Högdalen som ska rivas för att bygga bostäder. Sahlström säger till Nya Tider att planen var att intervjua människor som bor i området samt ockupanterna.

Problemet var att ockupanterna var vänstervridna och vissa kände igen Sahlström och jagade iväg honom. Nya Tider beskriver händelseförloppet på följande sätt:

En ung kvinna som hörde till den vänsterextrema gruppen kallade Sahlström för ”nazist” och ansåg att polisen borde avlägsna honom från platsen. Samtidigt rusade flera unga ockupanter mot Sahlström, fick honom att flytta sig bakåt och flera av dem försökte också slå efter honom. När polisen till slut ingrep var det inte mot vänsterextremisterna, utan genom att be Sahlström att avlägsna sig från området. Polisen menade att det var känsligt att Sahlström var på platsen. Exakt vad som var känsligt med att en reporter fanns på plats ville polisen inte svara på.

Sahlström beklagar sig över att han blev bortjagad från platsen:

— Det känns lite obekvämt att polisen på sätt och viss tar order av ockupanterna. Aktivisterna pekar ut vilka de vill ha avlägsnade och polisen lyder. Så här ska det inte behöva vara. Varför ska inte vänsterns aktivister kunna granskas? Gäller inte de demokratiska spelreglerna dem? Att vänsteraktivister numera bara kan peka ut någon de finner stötande och polisen lyder är mycket obehagligt. Sen när började polisen lyda order från vänsterextrema ungdomar?

Nya Tider skriver avslutningsvis att de sökt polisen för en förklaring till detta beteende från polisens sida. Manne Jönsson, som är chef för polismästardistriktet Söderort och ansvarig för insatsen, har dock varit omöjlig att få tag på.

Filmer från händelsen:

Källa:
Polisen avvisar Nya Tiders reporter


  • Publicerad:
    2015-06-19 22:15