KÄRRTORP. På söndagen begärde åklagaren att en 35-årig man som tros vara ledare för vänsterextrema Revolutionära Fronten ska häktas misstänkt för försök till dråp. Detta efter det bråk i Kärrtorp som påstås ha startats av Motståndsrörelsen.

hugg_en_nasse

Vänsterextremistiskt klotter i Kärrtorp, från i söndags.

35-åringen är med största sannolikhet Joel ”djungel-joel” Bjurströmer Almgren, en veteran inom vänsterextrema terrorgrupper. Han förekommer under sju punkter i belastningsregistret. 2011 dömdes han till fängelse i åtta månader för barnmisshandel, grovt vapenbrott och olaga hot. Mannen greps av polis redan i fredags, men massmedia har undvikit att nämna det.

Samtidigt som mannen begärs häktad pågår en demonstration i Kärrtorp där terrororganisationen Revolutionära Fronten och en rad ledande politiker deltar, bland annat Erik Ullenhag och Stefan Löfven. Nordfront granskade tidigare i veckan de utannonserade deltagarna i manifestationen.

Revolutionära Fronten skapade rubriker tidigare i år då det framkom att de attackerat en sovande mormor och hennes hjärtsjuka barnbarn i deras hem eftersom de var anhöriga till en ”fascist”. Därefter hamnade de i blåsväder på nytt i och med att de gruppmisshandlade en slovensk gästarbetare genom att sparka honom i huvudet då han låg på trottoaren. Organisationen släppte även en ”samlingsfilm” som skildrar då de systematiskt hugger yxor i dörrarna på oliktänkande svenskar.

Dagens demonstration i Kärrtorp har ironiskt nog parollen ”mot politiskt våld”, och är en protest mot att Motståndsrörelsen höll en ”motdemonstration” förra helgen på samma plats. ”Motdemonstrationer” är något som extremvänstern med massmedias uppbackning systematiskt genomfört mot antagligen varje svenskvänlig demonstration i modern tid.

I och med att det var ”nazister” och inte ”vänsteraktivister” som genomförde ”motdemonstrationen” ändrade massmedia plötsligt sin hållning till ”motdemonstrationer” och ett flertal mediekoncerner i Sverige har under veckan mobiliserat sina läsare. Polisens presstalesman uttalade att det var helt unikt att vänsterextremister själva kom att mötas av en ”motdemonstration”:

– Ser man historiskt så vet jag inte att den här typen av demonstrationer angripits rent fysiskt, svarade polisens presstalesman, Kjell Lindgren.

Det var alltså i samband med slagsmålet som uppstod mellan Motståndsrörelsens aktivister och vänsterextremister som 35-åringen använde kniv och nu begärs häktad för försök till dråp. Samtidigt har tre av Motståndsrörelsens aktivister häktats misstänkta för våldsamt upplopp.

Häktningsförhandlingar inleds mot mannen vid 14.00 i Södertörns tingsrätt.

Källa:
Vänsterextremist begärs häktad för dråpförsök


  • Publicerad:
    2013-12-22 12:30