INRIKES. En 55-årig vänsterextremist som spottade Jeff Ahl i ansiktet vid ett torgmöte i Halmstad förra året dömdes på tisdagen för ofredande. Hennes förklaring till det inträffade var ”hög salivproduktion i kombination med burop”.

Den 55-åriga vänsterextremisten Madeleine Sundqvist från Halmstad dömdes för ofredande. Skärmbild: Facebook.

Den 55-åriga vänsterextremisten Madeleine Sundqvist från Halmstad dömdes på tisdagen för att ha spottat Jeff Ahl i ansiktet. Ahl var vid tillfället riksdagsledamot och höll ett torgmöte för AfS i Halmstad, där även en hop vänsterextremister närvarade.

Vänsterpöbeln började efter att partiledaren Gustav Kasselstrand avslutat sitt tal att skandera ”inga rasister på våra gator” varvid Ahl svarade med att få igång sina deltagare i hejaramsan ”Sverige åt svenskarna”.

Det var då Sundqvist beslöt sig för att attackera Ahl genom att spotta honom i ansiktet och sedan fly. Efter att mötesdeltagare identifierat henne, så kunde hon gripas vid en närliggande busshållplats.

Sundqvist förklarade spottattacken med att det i själva verket var så att hon använder bettskena och på grund av den ”har mycket hög salivproduktion”. När hon skulle ropa ”bu” så råkade hon få med saliv.

Tingsrätten trodde inte på bortförklaringen utan ansåg att hon avsiktligt spottat Ahls ansikte:

Tingsrätten anser att utredningen är sådan att det är bortom varje rimligt tvivel styrkt att hon avsiktligen spottat på Jeff Ahl på sätt åklagaren påstått. Gärningen har varit hänsynslös och ägnad att kränka Jeff Ahls personliga integritet. Åtalet är därför styrkt och ska bifallas. Gärningen ska bedömas som ofredande.

Sundqvist dömdes för ofredande och ska betala 50 dagsböter om 100 kronor samt 5000 kronor plus ränta i skadestånd till Ahl.

Ahl som efter attacken kände sig äcklad och orolig över eventuella sjukdomar från vänsterextremisten uppgav till Samhällsnytt att domen kändes som en stor seger.

På frågan om varför han tror att vissa människor istället för samtal tar till våld och spottattacker så svarade han:

— Gammelmedia har en roll i det här eftersom de har gett en felaktig bild av nationalister och konservativa partier. Sedan överlag har vi en kraftig polarisering i samhället som bidrar till det här. Globalisterna har lyckats uppnå sitt mål ganska väl att splittra det svenska folket.

Källa:
Vänsterextremist döms för spottattack mot riksdagsledamot


  • Publicerad:
    2019-09-18 19:50