BROTT. Vänsterextremisten John Matthews har ännu en gång utökat sitt belastningsregister efter att ha dömts för två fall av skadegörelse och ett fall av våldsamt motstånd.

Nordfront har tidigare skrivit om AFA-veteranen John Matthews. Han var bland annat på tapeten då han tillsammans med andra vänsterterrorister dömdes till våldsamt upplopp efter att ha attackerat en demonstration arrangerad av Svenskarnas parti 2014.

I den förundersökningen utmärkte sig Matthews, som enligt Säkerhetspolisen varit aktiv i AFA sedan 2009, genom att erkänna sina brott och vid upprepade tillfällen börja grina i det första polisförhöret som hölls med honom. Matthews pekade dessutom ut andra vänsterextremister för polisen i ett annat polisförhör och berättade att han jobbade med ungdomar på en fritidsgård.

Domen mot Matthews kom 2015 och var varken hans första eller sista dom. I år var det nämligen dags igen då Matthews förra månaden dömdes för två fall av skadegörelse samt våldsamt motstånd. Detta efter att han vid två tillfällen klottrat på offentliga platser och vid det ena fallet våldsamt motsatt sig en polismans ingripande mot honom. Brotten begicks i slutet av 2018.

I domen skriver tingsrätten följande om den vänsterextreme återfallsförbrytaren:

John Matthews förekommer under 17 avsnitt i belastningsregistret. Den senaste domen är från den 1 juli 2016, då John Matthews dömdes för försök till våld mot tjänsteman och upplopp begångna 2014 till åtta månaders fängelse.

De brott som John Matthews nu döms för har ett straffvärde på en till två månader. John Matthews har uppgett att han är arbetslös, att han har egen bostad och två barn, som är tre år respektive två månader gamla.

John Matthews tidigare brottslighet ligger relativt långt bak i tiden. Det finns därför förutsättningar att bestämma påföljden till villkorlig dom förenad med ett bötesstraff.

Böterna för Matthews landade på 3000 kr och han ska också betala strax under 2000 kr i skadestånd och 800 kr till brottsofferfonden.

Källa:
B 12469-19 (Stockholms tingsrätt)


  • Publicerad:
    2019-11-08 15:45