UTRIKES. Under lördagen passade vänsterextremister som demonstrerade mot rasism på att misshandla den asiatiske journalisten Andy Ngo.

Det var under lördagen under en pågående antirasistisk demonstration som vänsterextremister passade på att misshandla journalisten Andy Ngo, som är chefredaktör på nyhetssajten Quillette och som var på plats för att rapportera från händelsen.

I en film från händelsen kan man se hur ett antal svartklädda vänsterextremister plötsligt går till attack mot journalisten och utdelar slag och sparkar mot honom. De häller även vätskor över honom och kastar saker på honom. Efter misshandeln kan man se Ngo blodig i ansiktet och att han går fram till en polis och säger:

— Jag blev precis misshandlad av folkmassan, mitt på gatan, utan att polisen ingrep. Var fan var ni?

Motivet till misshandeln kan bero på att vänstergrupper på sociala medier ska ha pekat ut Andy Ngo som ”en lokal islamofobisk journalist” och de ska även ha utlovat en ”fysisk konfrontation” med honom.

Polisen har efter demonstrationen gripit tre vänsterextremister i 20-årsåldern. Enligt polisen har demonstranterna bland annat använt sig av milkshakes som innehöll snabbtorkande cement.

Se klippet nedanför:

Källa:
Journalist Andy Ngo Assaulted by Antifa Protesters in Portland


  • Publicerad:
    2019-06-30 23:55