USA. Tonåringen, som i självförsvar dödade två kriminellt belastade angripare under ett upplopp i Kenosha, har hamnat i korselden mellan dem som verkar för hans livstidsdom och dem som arbetar för hans frikännande.

En hatvåg från vänsterhåll drabbar nu Kyle Rittenhouse. Bilder: Lake County och McHenry Scanner/Privat.

Nordfront skrev igår om hur mordanklagade Kyle Rittenhouse nu frigivits mot en borgen på två miljoner dollar.

Kongresskvinnan, aktivisten och Demokraten Alexandria Ocasio-Cortez pekar likt många andra västerliberaler på Rittenhouses frigivning mot borgen som skett helt i enlighet med gällande lagar och rättspraxis som ett exempel på ”vit överhöghet i rättssystemet”.

”Tror någon att Rittenhouse skulle ha frigivits om han vore muslim & och gjort samma sak fast i en annan kontext?” skrev hon i ett Twitterinlägg på lördagen.

Vänsterliberala etablissemanget: Rittenhouse ett symbolfall – som måste vinnas
Rittenhouses kostsamma frigivning är ett bevis på ”strukturell rasism” enligt kongresskvinnan Ocasio-Cortez, som är väl förtrogen med kulturmarxistisk retorik:

För personer som säger ”strukturell rasism existerar inte”, så här ser det ut: Beskyddet av vit överhöghet är djupt inrotat i vårt gemensamma blodomlopp.

Ocasio-Cortez är långt ifrån den enda frispråkiga liberal som utnyttjar Rittenhouses frigivning för att saluföra argument för ”inneboende rasism i USA:s rättssystem”.

New York Times skribent Wajahat Ali kallar Rittenhouse, efter att denne frigivits, för ”en mördare i en hjältes skepnad”.

Han tillägger:

Vit överhöghet är Amerikas sjukdom.

Frigiven mot borgen – inte frikänd

Rittenhouse står alltså sammanfattningsvis fortfarande åtalad för mord av första graden, för att i självförsvar ha skjutit ihjäl två personer under ”en demonstration” som de facto var ett upplopp, och som utspelade sig i Kenosha, Wisconsin i somras.

Tonåringen, som – vad anklagelserna om mord beträffar – åberopar sin rätt till självförsvar i en livshotande situation, ställs inför domstol i december.

”Jag upplevde att jag måste skydda mig själv” säger han till Washington Post angående skjutningen, och fortsätter:

— Jag skulle ha dött den natten om jag inte hade gjort det.

Rittenhouse har sagt att han, den natt då skotten avlossades, bar sitt vapen som säkerhet i en farlig miljö, men att hans enda avsikt med sin närvaro på platsen var att skydda företag i området från plundring och vandalisering samt att ge medicinsk vård till dem som skadades under demonstrationen.

När det gäller situationen med skjutningarna har tonåringen uppgivit att han, fram till attackerna mot honom själv, var helt upptagen med att skydda företags egendom mot skövling, vilket stöds av det faktum att Rittenhouse när han angreps inte hade observerat att han hamnat ”på efterkälken” och nu var omgiven av idel meningsmotståndare.

17-åringen har bland stora grupper fått stöd för sitt agerande i Kenosha. Många pekar på att han uppenbarligen agerade i självförsvar, samt med självbehärskning och sinnesnärvaro när han sköt.

Rittenhouses borgen har delvis finansierats av vd:n för företaget My Pillow Mike Lindell och skådespelaren Ricky Schroder, vilka båda hudflängts på sociala medier för sitt engagemang för den anklagade tonåringen.


  • Publicerad:
    2020-11-22 20:47