MASSINVANDRING. Det judiska glassföretaget Ben & Jerrys stödjer Vänsterpartiets förslag om att få EU att ta emot fler så kallade kvotflyktingar.

EU-parlamentarikern och vänsterpartisten Malin Björk har lämnat in ett lagförslag som syftar till att att EU ska öppna upp för att ta emot fler så kallade kvotflyktingar. Förslaget har nu fått stöd av glassföretaget Ben & Jerrys som förutom att tillverka glass även bedriver lobbyarbete för att översvämma Europa med fler rasfrämlingar.

— Vi kände att vi vill använda vår kraft som företag och göra vad vi kan för att förslaget ska gå igenom, samtidigt som vi också vill ta tillfället i akt att informera människor om flyktingsituationen i världen, säger Soledad Pinero, social mission manager på Ben & Jerrys.

Sedan tidigare bedriver Ben & Jerrys kampanjen ”Together for refugees”. Med vilken man arbetar med ”social mission” som uppges vara en viktig del av företagets affärsmodell.

Ben Cohen och Jerry Greenfield.

Ben & Jerrys grundades 1978 av judarna Ben Cohen och Jerry Greenfield. Sedan 2000 ägs företaget av det multinationella matkonglomeratet Unilever och 2004 lanserades glassen i Sverige.

Källa:
Vänsterpartiet och Ben&Jerrys i oväntat samarbete kring flyktingar


  • Publicerad:
    2017-09-01 16:50