INRIKES. Enligt Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt kan partiet ställa sig bakom en misstroendeförklaring mot en eller flera ministrar.

Efter att personer som inte varit säkerhetsklassade fått tillgång till känslig information från Transportstyrelsen har det stormat kring regeringen. Under helgen har samtliga borgerliga partier samt Sverigedemokraterna deklarerat att det kan bli tal om en misstroendeförklaring mot ministrar i den rödgröna regeringen.

Nu sluter sig även vänsterledaren Jonas Sjöstedt till skaran som kan tänka sig att stödja en misstroendeförklaring mot en eller flera ministrar. Sjöstedt kan dock inte svara på vilka ministrar som skulle beröras av en vänsterstödd misstroendeförklaring.

— Omöjligt att säga. Den kommande veckan blir avgörande. Både statsministern och ansvariga ministrar har en skyldighet att räta ut alla frågetecken, säger Sjöstedt till Aftonbladet. Han fortsätter:
— Jag tycker också att hela affären borde leda till en diskussion om det orimliga i långtgående privatiseringar av myndigheters hantering av känsliga uppgifter.

Källa:
Sjöstedt: Kan stödja misstroendeförklaring


  • Publicerad:
    2017-07-24 00:05